• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaferović: Očekivana odluka Tužilaštva BiH

Autor SRNA

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović ocijenio je da je očekivana odluka Tužilaštva BiH da ne pokrene istragu protiv njega po prijavi bivšeg potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe.

"Od početka sam tvrdio da je riječ o gnusnim lažima, monstruoznoj konstrukciji sračunatoj na moju diskreditaciju kao političara i destabilizaciju uspostavljanja vlasti na nivou BiH na bazi dogovorene parlamentarne većine", tvrdi DŽaferović.

On je rekao novinarima u Sarajevu da je i sam pozivao Tužilaštvo BiH da se izjasni u ovom slučaju, te najavio da će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva da se protiv Kebe provede krivični postupak zbog, kako kaže, lažnog prijavljivanja.

Tužilaštvo BiH izdalo je juče naredbu o neprovođenju istrage protiv predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefika DŽaferovića za ratne zločine.

Postupajući tužilac je donio ovakvu odluku na osnovu analize materijala koje je dostavio bivši potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo.

Kebo je u nekoliko navrata predao tužiocima više od 8.000 stranica dokumenta u vezi sa zločinima počinjenim nad Srbima u Vozući kod Zavidovića.

On je početkom februara proslijedio Tužilaštvu BiH i novih 3.000 dokumenata, među kojima su dokazi o ratnim zločinima koje su nad Srbima počinili pripadnici Petog korpusa takozvane Armije BiH na području centralne BiH, dijela Krajine i na području Goražda.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE