• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doboj: Borci neće u "turski svijet"

Autor SRNA

Predsjedništvo Boračke organizacije grada Doboja najavilo je da će od 20. marta biti održavani masovniji mirni protesti u Gradskom parku sa kojih će zatražiti da se poništi odluka o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta.

 Doboj: Borci neće u "turski svijet" Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Predsjedništvo je donijelo je odluku da od danas počne sa aktivnostima koje imaju za cilj da lokalna uprava sazove vanrednu skupštinu i poništi odluku o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta, po cijenu ostavke gradonačelnika Obrena Petrovića.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Doboj Zoran Bijelić rekao je na konferenciji za novinare da je sinoć istekao rok od sedam dana da gradska uprava odgovori na zahtjev za sazivanje vanredne sjednice gradskog parlamenta.

"Gradska uprava nije ispoštovala naše zahtjeve, niti nas je kontaktirala", naglasio je Bijelić.

On je nezadovoljan što se u nastojanju da problem bude riješen mirno, osim predstavnika SNSD-a, nijedna politička partija nije odazvala pozivu boračke organizacije.

Gradska Boračka organizacija zatražila je ranije od gradske uprave da u roku od sedam dana sazove vanrednu sjednicu Skupštine grada i poništi odluku o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta ili će, u protivnom, biti podnesena inicijativa za opoziv gradonačelnika Obrena Petrovića i organizovani protesti.

Borci zahtijevaju i da se spomen-soba vrati u objekat Doma vojske, pokrene izgradnja spomen-obilježja palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata na lokaciji centralnog Gradskog parka, da se gradskoj Boračkoj organizaciji dodijeli prostorija u Domu vojske, da se iz objekta izmjesti organizacija "Merhamet", te isplate budžetski zaostaci iz 2014. i poštuju odluke za 2015. godinu.

Predsjednik Skupštine grada Esmin Mahmutović rekao je za Srnu da trenutno nema informacija o eventualnoj inicijativi za sazivanje vanredne Skupštine grada.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE