• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rudari izašli iz rudnika

Autor SRNA

Postizanje dogovora oko većine zahtjeva 47 rudara treće smjene Stare jame Rudnika uglja Zenica, nakon šestočasovne blokade rudnika, rezultirao je njihovim izlaskom iz jame.

Predsjednik Sindikata rudnika mrkog uglja Zenica Mehmed Oruč rekao je da je dogovoreno 80 do 90 odsto zahtjeva, ističući da je upravnik rudnika Fahrudin Kokić smijenjen, ali da je tehnički direktor još na položaju.

"Novi upravnik rudnika je dojučerašnji zamjenik, a razlog jutrošnjeg neizlaženja iz jame je strah rudara za svoju budućnost jer su ih spora ulaganja dovela u poziciju da se nema šta kopati, čime se dovodi u pitanje egzistencija rudnika", rekao je Oruč.

On je najavio da će naredne sedmice biti napravljen novi pravilnik za rudnike koji su u koncernu, te da će po pitanju plata biti izmjena u stimulativnom dijelu, prenose federalni mediji.

Rudari treće smjene Stare jame Rudnika uglja Zenica odbili su jutros da izađu iz jame, zahtijevajući ostavke tehničkog direktora Munira Halilovića i upravnika jame Fahrudina Kokića.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE