• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzlanski radnici ne odustaju od svojih zahtjeva

Autor SRNA

Radnici Fabrike obuće "Aida" iz Tuzle, koji su danas protestovali ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, vratili su se u to preduzeće, nakon što nisu uspjeli da se sastanu sa kantonalnim premijerom Begom Gutićem.

 Tuzlanski radnici ne odustaju od svojih zahtjeva Izvor: MONDO arhiva

Izvor: MONDO arhiva

Sindikatu radnika "Aide" ponuđen je sastanak sa resornim kantonalnim ministrom Srđanom Mićanovićem, ali su radnici tu ponudu odbili, javili su federalni mediji.

Potpredsjednik Sindikata "Aide" Hasan Užičanin rekao je da će radnici protestovati i narednih dana i da neće odustati od svojih zahtjeva, od kojih je prvi povezivanje radnog staža.

Vlada Tuzlanskog kantona saopštila je ranije da je nerealan zahtjev Sindikata Fabrike obuće "Aida", kojim traže hitno povezivanje radnog staža za sve radnike.

"Riječ je o nerealnom zahtjevu, koji pred kantonalnu Vladu stavlja nemogući zadatak da u kratkom roku riješi osamnaestogodišnju problematiku Fabrike obuće `Aida`", saošteno je ranije iz Vlade Tuzlanskog kantona, nakon razgovara sa predstavnicima Sindikata sva tri pogona ove fabrike.

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić rekao je da postoje određeni modeli rješavanja problema "Aide", ali da je to nemoguće uraditi "preko noći".

On je obećao da će ove godine kantonalna Vlada uvezati radni staž za 75 od ukupno 300 radnika "Aide", koji će nakon toga moći da odu u penziju.

Kantonalna Vlada će insistirati da se u rješavanje ovog problema uključi i Vlada Federacije BiH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE