• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hiljadu belih ruža na grobu Zorana Đinđića

Oko hiljadu studenata i pristalica Pokreta "Evropa nema alternativu" obeležilo je u Beogradu petu godišnjicu smrti premijera Zorana Đinđića.

 Hiljadu belih ruža na grobu Zorana Đinđića Izvor: MONDO

Nakon skupa na Platou ispred Filozofskog fakulteta i projekcije dokumentarnog filma "Ako Srbija stane", građani su krenuli u šetnju centralnim beogradskim ulicama do Aleje zaslužnih građana na Novom groblju gde je Đinđić sahranjen.

Obeležavanje je proteklo bez govora, političkih transparenata i parola.

Ipak, među okupljene ispred Filozofskog fakulteta sa prozora te zgrade bačeni su letci koje je potpisala Studentska asocijacija Srbije, a u kojima se poručuje da "Dostojanstvo nema alternativu", da je "Budućnost Srbije u Srbiji" i postavlja pitanje "Da li smo spremni da živimo u Evropskoj uniji bez identiteta i ravnopravnosti?".

Predstavnik pokreta Evropa nema aternativu Simon Simonović ocenio je je da je svrha današnjeg obeležavanja pete godišnjice smrti Zorana Đinđića da ukaže na to da je nakon 12. marta 2003. godine u Srbiji zastao proces reformi i evropskih integracija.

"Predstojeći izbori u maju prilika su da građani Srbije potvrde svoju opredeljenost za evropski put Srbije za koji je i Zoran Đinđić položio svoj život", kazao je Simonović Beti.

Grdajani i predstavnici pokreta Evropa nema alternativu položili su hiljadu belih ruža na grob premijera Zorana Đinđića na Aleji zaslužnih građana na novom groblju.

Zoran Đinđić je ubijen 12. marta 2003. godine u dvorištu Vlade Srbije.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE