• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: Popraviti imidž BiH u svijetu

Autor SRNA

Novoimenovani ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da će prioriteti u budućem radu ministarstva biti put BiH ka EU i izgradnja kvalitetnih odnosa u regionu, prije svega sa Beogradom, Zagrebom i Podgoricom.


"Ekonomska diplomatija je nešto što ću pokušati popraviti kako bi dobila veći značaj, ali generalno treba raditi na popravljanju imidža BiH u svijetu", rekao je Crnadak, ističući da sve što se radi treba da bude u okviru Ustava BiH i uz poštivanje ustavnih nadležnosti Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, predstavništva Republike Srpske u svijetu su dobra stvar iz ugla Srpske i ne bi trebalo nikome da smetaju u BiH.

Kada je riječ o ispunjavanju obaveza iz Izjave o evropskom putu usvojene u parlamentu BiH, Crnadak je za sarajevski "Dnevni avaz" rekao da MIP nije jedini u centru pažnje.

"Veoma je važno da se jedno opredjeljenje za evropski put i za reforme, koje su dale sve parlamentarne stranke, pretoči u kvalitetan plan i kvalitetnu realizaciju. Ovo ministarstvo imaće značajnu ulogu, ali neće biti jedino. Biće važno da se uspostavi dobar mehanizam koordinacije i saradnje između različitih nivoa vlasti", zaključio je Crnadak.

Novoimenovani ministar inostranih poslova smatra da BiH treba nastaviti saradnju sa NATO.

"S obzirom na to da program saradnje NATO i BiH uključuje niz dobrih stvari koje se odnose na poboljšanje transparentnosti rada institucija, boljeg kvaliteta cijelog sistema, to treba odvojiti od onoga što se zove konačna odluka o članstvu", ocijenio je Crnadak.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ima da se preporodi BiH

MONDO REPORTAŽE