• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Tuzli preko 2.200 klizišta

Autor SRNA

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović rekao je danas da je, nakon prošlogodišnjih majskih poplava, na području Tuzle registrovano više od 2.200 klizišta, za čiju su konačnu sanaciju potrebna ogromna finansijska sredstva.

Imamović je na sastanku sa direktorom Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasminom Jaganjcem i predstavnikom UNDP-a Amilom Šećerkadić, o temi nastavka sanacije klizišta na tuzlanskom području, istakao da će se, s obzirom na nedostatak sredstava, prioritet u sanaciji određivati prema broju ugroženih stambenih objekata.

"Lokalitet Badre - Solina - Grabovica trenutni je prioritet za konačnu sanaciju klizišta, jer se time spašava nekoliko stotina stambenih objekata", konstatovao je Imamović.

Jaganjac je učesnike sastanka upoznao o aktivnostima koje su u saradnji sa UNDP-om preduzete na pripremi realizacije projekata snacije klizišta u Tuzli.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci u pripremi realizacije ovog projekta, kao i rokovi za njegovu realizaciju, saopšteno je iz Gradske uprave Tuzla.

U okviru sastanka bilo je riječi i o programu izgradnje montažnih kuća za porodice čiji su stambeni objekti uništeni u prirodnoj nesreći, te da će se realizaciji pristupiti kada budu okončani geotehnički elaborati za buduće lokacije sa područja Tuzle na kojima će se graditi kuće.

Predstavnici Federalnog fonda i UNDP-a izrazili su zadovoljstvo visokim stepenom efikasnosti rada gradske administracije Tuzle u nastojanju da obezbijede sve potrebne uslove za realizaciju projekta sanacije klizišta i obnove stambenih objekata.

Imamović je zahvalio Federalnom fondu i UNDP-u za dosadašnju saradnju.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE