• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lavrov vs Kušner oko Kosova, pred kamerama

Posle sastanka u Parizu, šefovi diplomatije Rusije i Francuske, Sergej Lavrov i Bernar Kušner stupili su u verbalni duel pred novinarima oko Kosova.

 Lavrov vs Kušner oko Kosova, pred kamerama Izvor: MONDO

Želeći da ilustruje tvrdnju da postojeće razlike u pristupu Rusije i Evropske unije prema statusu Kosova - čiju ju nezavisnost Francuska priznala, a Rusija želi da poništi u UN - ne znače da ne mogu da se zajednički nalaze neka rešenja, Kušner je na konferenciji za novinare rekao: "Činjenica da su EU, Ujedinjene nacije i druge međunarodne strukture odlučile da izaberu takvo rešenje kosovskog problema, koje ne odgovara tački gledišta naših partnera, ne znači da mi pri tome treba da okončamo taj dijalog."

"Izvinjavam se, ali nisam čuo da su UN donosile odluke o Kosovu koje ne odgovaraju tački gledišta ruskih partnera, Francuske", nije propustio da kaže šef ruske diplomatije.

Kušner je, ne odustajući, rekao uz širok osmeh da ga ne čudi to što je Lavrov rekao.

"Zato što je to istina, zašto bi te čudilo", nije popuštao ni Lavrov, na šta je Kušner odgovorio da to "jeste istina" i da je "čuo o neuspešnim pokušajima Rusije u UN".

"Da bi francuski mediji imali jasan utisak o tome šta se dešavalo u Savetu bezbednosti UN, dodaću da Rusija nije nikakve pokušaje preduzimala. U UN dejstvuje Rezolucija 1244 koju, na žalost, krše neke članice EU", naglasio je Lavrov.

Da bi dao do znanja Kušneru da je vreme da se duel prekine, on je rekao da se "sa uvažavanjem odnosi ka načinu na koji su principijelne razlike sa Francuskom razmotrene" i da će one "sigurno nastaviti da se razmatraju".

"Šef diplomatije Francuske je sa olakšanjem odahnuo i požurio da novinarima pruži priliku da postave pitanja", piše ruski dnevnik u izveštaju sa posete Lavrova i Anatolija Serđukova Parizu.

Rasprava se odigrala posle sastanka rusko-francuskog Saveta za saradnju u oblasti bezbednosti, na kojoj su učestvovali ministri spoljnih poslova i odbrane.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE