• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić raspisao izbore za 11. maj

Predsednik Srbije raspustio Narodnu skupštinu Srbije i raspisao parlamentarne izbore za 11. maj 2008. godine, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

 Tadić raspisao izbore za 11. maj Izvor: MONDO

Tadić je ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije doneo na obrazloženi predlog vlade.

"Izbori su demokratski put na kome će građani reći kako Srbija treba da se razvija u godinama koje dolaze. Ovo je nova šansa da ojačamo naše kapacitete za odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje, da ojačamo našu ekonomsku perspektivu kroz proces evropskih integracija, da potvrdimo demokratski kapacitet društva i da menjamo stvari na bolje", izjavio je Tadić, a prenosi pres služba predsednika.

On je pozvao sve učesnike da "kampanja bude fer i korektna i da protekne u mirnoj i demokratskoj atmosferi, kako bi Srbija dobila stabilne institucije koje će u narednim godinama efikasno raditi na dobrobit svih građana Srbije".

Za 11. maj ranije su raspisani lokalni i pokrajinski izbori, a izborne radnje za te izbore počinju 20. marta.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da koalicija Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija u postizborne koalicije sigurno neće ulaziti sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno demokratskom partijom i G17 plus, ali nije isključio mogućnost postizborne koalicije sa radikalima.

"Stavićemo rezultate (izbora) na sto da vidimo kome je koliko narod dao poverenje. Moramo poštovati izbornu volju naroda. Ja ne mogu niti ću bilo kada reći da sam protiv svog naroda. A ako taj narod bira radikale, onda su oni u igri", kazao je Ilić za današnje "Večernje novosti".

On je rekao da definitivno neće sa LSV, LDP i strankom G17 plus za koju je naveo da je dve vlade "razbila" i dodao da, ako na listi Demokratske stranke budu G17 plus ili Čanak, onda sigurno neće ni sa njima praviti vladu.

Kako je naveo, praviće vladu sa partnerima koji garantuju da neće da krše Ustav Srbije, da nisu za samostalno Kosovo i da neće u Evropu bez Kosova.

Ilić je kazao i da će Koštunica biti kandidat za premijera kolacije DSS-NS.

Prema njegovim rečima, netačni su navodi da je Koštunica pre nego što je objavio kraj koalicije razgovarao i sa SRS-om o formiranju vlade i da je to SRS odbila.

"To nije tačno. Niti smo pregovarali niti su radikali odbili", rekao je Ilić i dodao da je bilo razgovara sa DS-om da se G17 plus izbaci iz vlade.

"Mnogi ministri DS-a su mi govorili da su spremni da G17 plus izađe iz vlade, a Socijalistička partija Srbije podrži manjinsku vladu", rekao je Ilić.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE