• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavković na slobodi uz elektronski nadzor

Haški tribunal odlučio je da privremeno na slobodu pusti Nebojšu Pavkovića, a srspke vlasti će morati 24 sata da ga elektronski nadziru.

 Pavković na slobodi uz elektronski nadzor Izvor: MONDO

Haški tribunal odlučio je da iz humanitarnih razloga na privremenu slobodu krajem marta pusti penzionisanog generala Vojske Jugoslavije Nebojšu Pavkovića, saopšteno je u Hagu.

Pred Tribunalom je u toku suđenje Pavkoviću i petorici saoptuženih za zločine nad kosovskim Albancima 1999.

Prema odluci sudskog veća Ijana Bonomija, Pavković će na privremenu slobodu biti pušten 25. marta, a u Hag će morati da se vrati 2. aprila.

Sudije su za Pavkovićev boravak na privremenoj slobodi prvi put nametnule uslove oštrije od do sada praktikovanih. Vlastima Srbije naloženo je, naime, da Pavkovića elektronski nadziru tokom 24 sata.

U odluci se izričito ne navodi razlog zbog kojeg je usvojen zahtev Pavkovića za privremeno puštanje na slobodu. Sudsko veće je samo napomenulo da je odluku donelo iz humanitarnih obzira.

Isto veće prošle godine je dva puta, kao nedovoljno utemeljen, odbilo Pavkovićev zahtev da mu se dozvoli da u Srbiji obiđe bolesnog oca.

Zajedno sa Pavkovićem, za zločine na Kosovu u prvoj polovini 1999, optuženi su tadašnji predsednik Srbije Milan Milutinović, potpredsednik vlade SRJ Nikola Šainović i generali Dragobljub Ojdanić, Vladimir Lazarević i Sreten Lukić.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE