• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brisel: Diplomatski skandal zbog Kosova

Nakon debate na "Berlinkom forumu" nediplomatsko ponašanje Kušnera i Holbruka prema Kosačovu šokiralo prisutne.

 Brisel: Diplomatski skandal zbog Kosova Izvor: MONDO

Ministar spoljnih poslova Francuske Bernar Kušner i bivši američki izaslanik za Balkan Ričard Holbruk pokazali su u petak uveče potpuni nedostatak ličnog i diplomatskog vaspitanja u svom ophođenju prema šefu Spoljnopolitičkog odbora ruske Dume Konstantinu Kosačovu, u trenutku kada se on spremao da odgovori na pitanje o Kosovu tokom konferencije u Briselu.

Kušner, Holbruk i Kosačov su se obraćali novinarima nakon debate u okviru trodnevne konferencije "Briselski forum". Na pitanje novinara da li je kosovski slučaj presedan, prvi je uzeo reč Holbruk i odgovorio da "nema presedana".

"Rusija mora da zauzme identičan stav onom koji imaju SAD i Evropska unija - a to je da je Kosovo jedinstven slučaj … nema presedana, a naročito nema mogućnosti da Republika Srpska izvrši secesiju", izjavio je Holbruk.

Za mikrofon je zatim stao Kušner i izjavio da je "Holbruk u potpunosti u pravu". "Nismo imali izbora … kada dve zajednice ne mogu da razgovaraju, već žele da razgovaraju samo preko oružja, onda je bolje odvojiti ih", izjavio je Kušner.

U trenutku kada je kao treći gost na konferenciji trebalo da uzme reč Kosačov, Kušner je prigrlio Holbruka i obojica su sišli sa scene, na opšte iznenađenje ruskog parlamentarca, prisutnih novinara i organizatora.

Dok je Kosačov čekao da odgovori, Kušner i Holbruk su se čitav minut gromoglasno pozdravljali s organizatorima i nonšalantno krenuli ka izlazu iz sale, zastajući na trenutak da sipaju kafu.

Kosačov, koji je sve to vreme ćuteći pogledom pratio Kušnera i Holbruka, je rekao: "Samo da poručim gospodi Kušneru i Holbruku pre nego što definitivno napuste salu da su po pitanju Kosova u potpunosti u krivu".
Na to se okrenuo Kušner i s vrata doviknuo, smejući se: "E, to će istorija tek oceniti!".

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE