• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palma: Moramo biti pragmatični političari

Dragan Marković Palma smatra da Srbija ne treba unapred da odbija članstvo u EU i da bi po tom pitanju srpske vlasti trebalo da delaju pragmatično.

 Palma: Moramo biti pragmatični političari Izvor: MONDO

"...Mi ne možemo unapred da pretimo da nećemo u EU. Ko će nas da predstavlja ako povučemo sve ambasadore? Kafe kuvarice će razgovarati sa Sarkozijem u Parizu? Ko će razgovarati sa Bušom u Americi? I danas kažem da treba da razgovaramo i pregovaramo", rekao je lider Jedinstvene Srbije Marković u intervjuu "Politici".

Marković, koji je do skora na listi koalicije Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija imao dva poslanika, je negirao da se politika njegove stranke promenila u poslednjih godinu dana.

"Ali, pazite, morate da budete pragmatični. Ne smete biti principijelni, da se uhvatite kao baba za plot za neki princip i da to bude vaša ideja i da celu Srbiju uništitet tom idejom i takvom politikom".

Na pitanje da li mu je G17 plus bliža politička opcija s obzirom da se njegove kritike DSS-NS poklapaju sa onim što govori lider te stranke Mlađan Dinkić, Marković je odgovorio: "U Srbiji je prestala da važi politička ideologija onda kada su SPO i SPS napravili koaliciju".

"Bitan je ekonomski patriotizam, pragmatični patriotizam", naglasio je Marković.

On je odbacio tvrdnje da je o predizbornoj koaliciji razgovarao sa Demokratskom strankom i G17 plus, a na konstataciju da se spekuliše da razgovara o saradnji sa Socijalističkom partijom Srbije, kazao: "Dobro se spekuliše. Ja sam čovek koji uvek u životu ima varijante A, Be, Ce, De".

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE