• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim starih, pojavili se i novi radikali

Nezadovoljni (bivši) pripadnici SRS najavljuju formiranje Nove radikalne stranke. Radikali ocenjuju da su im šanse jednake odlasku ljudi na Mars.

 Osim starih, pojavili se i novi radikali Izvor: MONDO

Aleksandar Stefanović, jedan od osnivača i prvi generalni sekretar SRS, najavio je u subotu da će članovi SRS koji su nezadovoljni njenim "gubitničkim rukovodstvom" formirati Novu radikalnu stranku, koja će zastupati izvornu radikalsku politiku.

U izjavi Beti, Stefanović je ocenio da će u tu novu stranku ući "polovina opštinskih odbora" SRS.

Stefanović tvrdi da mu se opštinski odbori SRS masovno javljaju kao autoritetu iz vremena osnivanja SRS i iskazuju nezadovoljstvo. On tvrdi i da poseduje materijalne dokaze o nezakonitom pribavljanju novca za kampanju zamenika predsednika SRS Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima koje će, kako je rekao, uskoro izneti u javnost.

Prema njegovim rečima, Nikolić i generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić su uvek gubitnici na izborima, a uzimaju pare i "idu na kafu kod vlasnika Delte Miroslava Miškovića": "Oni (Nikolić i Vučić) nikada neće u vlast i uvek će podržati nekoga za pare."

Stefanović, koji više od deset godina nije imao kontakte sa rukovodstvom SRS-a, a član SRS nije od druge polovine devedesetih, jedno vreme je bio narodni poslanik Demohrišćanske stranke Srbije.

Iako je Stefanović uveren da će Nova radikalna stranka "sigurno osvojiti više glasova" na izborima od SRS, funkcioner SRS Dragan Todorović te tvrdnje smatra naučnofantastičnim.

"Bilo bi realnije očekivati da se ostvari projekat putovanja sa ljudskom posadom na Mars, nego da neka nova radikalna partija u Srbiji postigne bilo kakve efekte", ocenio je Todorović i dodao je da će za Novu radikalnu stranku, ako uopšte uspe da dođe na izbornu listu, "statistička greška biti nedostižna cifra" po broju osvojenih glasova.

Po njegovim rečima, najava o formiranju Nove radikalne stranke pokušaj je da se unese zabuna u biračko telo.

Upitan o navodima Stefanovića da je u kampanji za predsedničke izbore SRS nezakonito pribavljala novac, Todorović je rekao da su građani obavezni da prijave saznanja o nekom krivičnom delu, jer će u protivnom snositi zakonske sankcije.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE