• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zastava Al Kaide sad vijori i centrom Tuzle

Autor mondo.ba

Da zastave islamskih terorista u Bosni i Hercegovini nisu rijetkost ilustruje i snimak obilježja terorističke organizacije koji je vozeći se prema Sarajevu napravio putnik iz Hrvatske u centru Tuzle.

Zaprepašćeni putnik je, kako svjedoči, prolazeći kroz Tuzlu vidio "crnu zastavu, nalik ISIL-ovoj", nakon čega ga je bilo "strah" da dalje putuje i samo je, kaže, čekao da dođe do Sarajeva, prenose "Nezavisne novine".

Čovjek je iz automobila fotografisao prizor i poslao fotografiju mejlom "Večernjem listu" kome je rečeno da ona pripada islamskim teroristima i to frontu Al Nusra, ogranku Al Kaide u Siriji.

Stejt department je prošle godine objavio da se među deset najtraženijih terorista svijeta nalazi pripadnik Al-Nusre, i to radikalni vehabijski vođa iz Gornje Maoče Nusret Imamović za koga je objavljeno da se bori u Siriji i aktivno pomaže nasilni ekstremizam.

Nažalost, zastave terorističkih organizacija u BiH nisu rijetkost, prenosi banjalučki dnevnik i podsjeća da se u februaru ove godine u Gornjoj Maoči zavijorila zastava ISIS, dok su na pomoćnim objektima bila i druga obilježja terorista.

Zastava terorista zavijorila se i u Ošvama, selu kod Maglaja o kojem se pisalo u kontekstu priče da tu zemljišta kupuju radikalni islamisti i osobe bliske vehabijskom pokretu.

Preko svojih portala, koji su pre nekoliko dana zabranjeni u BiH, Islamska država je ponovno uputila ozbiljne prijetnje građanima, podsjećaju "Nezavisne novine".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE