• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borba SNSD-a i SP-a za direktorsku fotelju

Autor mondo.ba

Tri dana pred zasjedanje Gradske skupštine u Banjaluci, zahuktava se politička borba za fotelju direktora banjalučkog Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje.

U postizbornoj podjeli vlasti ova pozicija pripala je socijalistima, ali v.d direktora ove ustanove je i dalje kadar SNSD-a.

I na konkursu te dvije partije istakle su svoje kandidate pa je koalicija opet na testu, jer socijalisti traže da se ispoštuje raniji dogovor, piše ATV.

“Smatram da je krajnje vrijeme da bude ispoštovan. Nakon tri godine ja mislim da je prekosutra dan D na kojem odbornici skupštine grada moraju da riješe taj problem i da na čelo vrtića u BL bude neko iz SP”, kaže Nedeljko Milaković narodni poslanik i član gradskog odbora SP.

Među kandidatima je sedam imena, a glavna borba vodi se između starog – novog favorita SNSD-ove Nataše Radulović i Bosiljke Bošnjak koja ima podršku Socijalističke partije, a kojoj je prema nezvaničnim informacijama, komisija za izbor direktora dala maksimalan broj bodova. I dok se čeka ishod glasanja, Nataša Radulović, poručuje, da se ponovo kandidovala, a da je odluka na gradskim odbornicima.

“Važno je da odbornici skupštine grada, koji su legitimno izabrani, koga je narod legitimno izabrao da, pretpostavljam ima pravo šta oni smatraju da kažu ko je ta osoba koja će dalje 4 godine naredne, 2-3 nije važno, bože zdravlja, da vodi ovu ustanovu”, rekla je Nataša Radulović v.d direktor Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje Banjaluka.

Na borbu za mjesto direktora ove institucije, imala je šta da kaže i opozicija. NDP-ovac, Vladimir Mirošljević, koji je bio član komisije za izbor direktora, poručuje, da grad ne bi trebalo da trpi međustranačke trzavice.

“Grad Banjaluka ne treba da trpi, nego da dobije kvalitetnog direktora Centra za predškolsko vaspitanje i to bi po trebaLo da bude mlađi čovjek koji je entuzijasta, koji želi da radi, pa da li on bio socijalista ili iz SNSD-a, sasvim je svejedno”, objasnio je Vladimir Mirošljević odbornik NDP-a.

Osim ova dva, među imenima kandidata su i Jelena Kurtinović, Nataša Radulović, Slađana Mišić, Gordana Gavrić i Marina Mirkonja. I dok se čeka ishod glasanja, jedno je sigurno. Funkcija prvog čovjeka Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje jedna je od najatraktivnijih, jer raspolaže sa godišnjim budžetom od devet miliona maraka.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE