• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samardžić u Mitrovici: Vratićemo im!

Slobodan Samardžić poručio Srbima u Mitrovici: "Ovo što su nam uradili vratićemo im!".On je pozvao okupljene da ostanu kod zgrade Suda

 Samardžić u Mitrovici: Vratićemo im! Izvor: MONDO

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić izjavio u Kosovskoj Mitrovici da je upad policije u zgradu Suda i hapšenje Srba bilo isplanirano, ali da je moglo da bude izbegnuto, naglasivši da Srbi nisu za nasilje.

Samardžić je, obraćajući se okupljenima na protestnom mitingu u severnom delu Mitrovice, rekao da je sa zamenikom šefa UNMIK-a Lari Rosinom u nedelju u Gračanici bilo dogovoreno da se ne preduzima nikakva akcija oko protesta Srba u zgradi Suda u severnom delu Mitrovice.

Ministar za KiM je, povodom hapšenja 53 Srba u Sudu u Mitrovici i odvođenja njih većine njih u Prištinu, rekao da će biti pokrenuta međunarodna istraga i da će akcija upada i hapšenja Srba biti "isterana do kraja".

"Ljudi su na silu izbačeni iz suda. Nećemo da se pomeramo od zgrade Suda dok ne vrate uhapšene", rekao je Samardžić.

On je pozvao okupljene na mir, red i disciplinu, na šta su okupljeni negodovali. "Ovo što su nam uradili vratićemo im", odgovorio je okupljenima Samardžić i preneo im da imaju poverenje u Beograd.

"Danas nam nisu važni političari nego Srbi na Kosovu", rekao je on, naglasivši da je važno da Srbija dođe sa svojim nadležnostima na Kosovo, kao što je već i prisutna.

Učesnici mitinga su nakon okupljanja prošetali do glavnog mosta na Ibru koji je sa severne strane otvoren.

Na sredini mosta je postavljena bodljikava žica. Okupljeni studenti, građani i ministar Samardžić su u blizini mosta položili cveće pored spomenika ubijenim Srbima tokom nasilja 17. marta 2004. godine.

Učesnici protesta su se, po kišovitom vremenu, sa mosta vratili do zgrade Suda, gde će ostati sve dok uhapšeni ne budu vraćeni iz Prištine.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE