• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kondoliza Rajs: Beograd da apeluje na uzdržanost

Američka državna sekretarka Kondoliza Rajs zatražila je od vlasti u Beogradu da apeluju na Srbe na Kosovu da izbegavaju provokacije.

 Kondoliza Rajs: Beograd da apeluje na uzdržanost Izvor: MONDO

"Veoma sam zabrinuta zbog dešavanja u Mitrovici... Srpsko rukovodstvo treba da kaže Srbima koji žive na Kosovu da sada nije vreme za provokacije", rekla je Kondoliza Rajs posle razgovora s ruskim zvaničnicima.

Američka zvaničnica je izrazila uverenje da rukovodstvo u Prištini čini sve što je moguće kako bi se očuvao mir.

Prema njenim rečima, SAD i Rusija ne gledaju na situaciju na Kosovu na isti način. Ona je rekla da će u utorak više razgovarati o Kosovu s ruskim kolegom Sergejom Lavrovim.

Kondoliza Rajs i američki ministar odbrane Robert Gejts su stigli u dvodnevnu posetu Moskvi kako bi sa ruskim rukovodstvom razgovarali o protivraketnoj odbrani i sporazumu o konvencionalnom naoružanju.

UNMIK policija je rano jutros ušla u postorije suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici i uhapsila radnike koji od petka protestuju, tražeći da se vrate na radna mesta sa kojih su proterani u junu 1999. godine. Tom prilikom uhapšene su 53 osobe, ali su demonstranti presreli neka vozila UNMIK-a i oslobodili dvadesetk uhapšenih. U pritvor u Prištini odvedeno je 36 radnika suda, 24 muškarca i 12 žena koji su pušteni kućama oko 16 sati.

U sukobu koji je izbio zbog hapšenja radnika pravosuđa povređena su 63 međunarodna policajca, među kojima i 48 pripadnika specijanih jedinica UNMIK policije. Prema podacima iz bolnice u severnoj Mitrovici, povređeno je i oko 70 Srba, od kojih je 15 zadržano na bolničkom lečenju, mahom sa prostrelnim ranama. Dve najteže povređena osobe prebačene su na lečenje u Kragujevac, odnosno u Beograd.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE