• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traktorima na protest u Tuzlu

Autori mondo.ba Autori Agencije

Radnici Fabrike transportnih uređaja Tuzla završili su danas proteste koje su održali u blizini svoje fabrike, jer im okupljanje ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona nije dozvoljeno.

Predsjednik Sindikata radnika ove fabrike Mehmed Terzić rekao je novinarima da su puštena dva radnika koje je jutros privela policija.

Radnici su dogovorili da novi protest održe u naredni ponedjeljak, 26. oktobra, pred Skupštinom Tuzlanskog kantona, javili su federalni mediji.

Poljoprivrednici sa područja Tuzlanskog kantona, koji su se danas uputili pred zgradu kantonalne Vlade na protest, nedavno su na relevantne adrese uputili zahtjeve, koji se odnose na oslobađanje plaćanja zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta zbog prošlogodišnje elementarne nepogode, kao i umanjenje cijena zakupa zemljišta za 50 odsto za ovu godinu zbog suše koja ih je zadesila.

"U pitanju je opstanak života, a traktorima smo morali doći kako bismo skrenuli pažnju na svoje probleme. Žalosno je što su ovdje brojni specijalci, koji se zajedno s nama mrznu i kisnu dok tražimo svoja prava. Gajim pšenicu i kukuruz, a imam i sedam grla stoke. Živim od poljoprivrede, jer ja, kao 100 postotni invalid imam penziju u iznosu od 360 KM", izjavio je poljoprivrednik Mehmed Serjanić.

https://www.youtube.com/watch?v=kXjWfGMWoIQ
Izvor: YouTube

Sindikat TTU se ograđuje od toga da je protest organizovan i kaže da su radnici spontano krenuli prema Vladi. Osim radnika, i nezadovoljni poljioprivrednici iz TK sa 30 traktora je došlo na isto mjesto.

Kantonalna Vlada za sada se nije oglasila vezano za zahtjeve radnika TTU i poljoprivrednika.

Radnici TTU svakog ponedjeljka su protestovali ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona tražeći materijalno zbrinjavanje i povezivanje radnog staža.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE