• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policajci KPS-a u severnoj Mitrovici ne rade

Pripadnici KPS u severnoj Mitrovice nemaju obavezu za dnevne funkcije u gradu, a za bezbednosnu situaciju odgovoran jedino Kfor.

 Policajci KPS-a u severnoj Mitrovici ne rade Izvor: MONDO

Regionalni portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti izjavio je u utorak Tanjugu da 84 pripadnika KPS-a iz severne Kosovske Mitrovice od ponedeljka "nemaju obavezu za dnevne funkcije u gradu" i da je za bezbednosnu situaciju u severnoj Mitrovici odgovoran jedino Kfor.

U policijskoj stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice radi ukupno 84 pripadnika KPS-a, od čega je 12 albanske nacionalnosti, dok su ostali Srbi.

Hoti je precizirao da u akciji hapšenja radnika pravosuđa u ponedeljak, zbog koje je kasnije došlo do sukoba, nisu učestvovali pripadnici kosovske policije, već isključivo policajci UNMIK-a i vojnici Kfora.

On je dodao da pripadnici KPS-a u drugim opštinama na severu Kosova (Zvečan, Leposavić, Zubin Potok) "kontrolišu situaciju i uobičajeno rade".

"Policajci koji rade u svernoj Mitrovici nemaju obavezu za dnevne funkcije u gradu, ali oni mogu biti raspoređeni u neke od drugih policijskih stanica, ako se za to ukaže potreba", rekao je Hoti.

Komandir severne policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici Milija Milošević potvrdio je u izjavi Tanjugu da je posle dešavanja u gradu, Kfor preuzeo odgovornost za bezbednost.

Prema njegovim rečima, Kfor je u utorak "zauzeo i prostorije severne policijske stanice i tu će ostati do daljnjeg", a policajci su oko 13,30 napustili zgradu, u kojoj je smeštena severna policijska stanica.

On je objasnio da će policajci iz severne policijske stanice od danas faktički "biti kod kuće" i čekati poziv da se vrate u svoju stanicu, kako bi obavljali svoj posao i brinuli o redu i miru.

"Po naredbi regionalnog komandira UNMIK policije, mi ćemo do daljnjeg biti kod kuće i čekaćemo dalja uputstva", zaključio je Milošević.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE