• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ustaški znak, kamu i malj poslali na konkurs!

Autor mondo.ba

Ministarstvu prosvjete RS poštom je stigla maketa ustaških simbola kao "prijava" na konkurs za idejno rješenje Memorijalnog centra u Donjoj Gradini!

Maketa ustaških simbola, poslata kao prijava na konkurs za idejno rješenje Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, predstavlja ozbiljnu provokaciju i uvredu za žrtve jasenovačkog logora, ocijenio je direktor Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" Milorad Bukva.

"Riječ je o ozbiljnoj provokaciji jer ništa slično nije došlo na adresu Ustanove `Spomen-područje Donja Gradina`", rekao je Bukva u izjavi za Srnu i dodao da takva prijava pokazuje da još postoje neke snage koje zastupaju stavove iz 1941. godine.

On ističe da je cilj izgradnje Memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina da se oda pijetet žrtvama logora Jasenovac, te da takvo nastojanje i sam konkurs, koji je objavilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, nikoga ne vrijeđa.

Bukva je izrazio uvjerenje da će nadležne službe utvrditi ko je poslao uvredljivu prijavu.

Prema saznanjima "Euroblica", model ustaškog slova "U" sa kamom i maljem dostavljen je poštom kao "prijava" na konkurs za idejno rješenje Memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina.

Prijava je dostavljena poštom, praćena natpisima "Za konkurs bez konkurencije" i "ne otvaraj dok voz ne stane", a u Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske stigla je dan nakon što je zvanično istekao rok za prijavu idejnih rješenja na međunarodni konkurs, koji je raspisan ljetos.

Incident je prijavljen policiji, a istražuje ga Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE