• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: DS-u i G17 ne može se verovati

Predsednik DSS Vojislav Koštunica pozvao je građane da na izborima 11. maja podrže Srbiju u borbi za Kosovo i to kao celovitu državu u EU.

 Koštunica: DS-u i G17 ne može se verovati Izvor: MONDO

Koštunica je pozvao u utorak građane da na izborima 11. maja podrže Srbiju u borbi za Kosovo i Metohiju i Srbiju kao celovitu državu u EU.

Na sednici Glavnog odbora DSS-a u Sava centru, Koštunica je ponovio da su DSS i Nova Srbija izgubili poverenje u dosadašnje koalicione partnere i da su se te dve partije uverile u poslednjih deset meseci "da se ne može verovati" bivšim partnerima.

Prema njegovim rečima, predizborna koalicija DS, G17 Plus i Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka svojim aktivnostima "potvrđuje da im se ne može verovati".

"Reč je o koaliciji slabe politike i velike propagande", rekao je Koštunica i oštro kritikovao nastup članica te koalicije kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Koštunica je naveo da "nova koalicija (Nenada) Čanka, DS i G17" javno kaže da veruje svojim rečima da je Kosovo nezavisno i da je kolektivno ludilo reći da je Kosovo Srbija.

"Ta nova koalicija javno kaže da zbog trgovinske računice oko kosovskog duga najbolje je da Srbija okrene glavu od Kosova i ta nova koalicija javno kaže da bi vlada Čanka, DS i G17 Plus poništila energetski sporazum sa Rusijom".

Koštunica je naveo i da nikada nijedan građanin nije čuo da ta nova koalicija ima i najmanju primedbu na investiciju vrednu 450 miliona evra koja se zove Bondstil - temelj NATO države na Kosovu.

On je upitao i kako bi prethodnih nekoliko godina izgledala borba Srbije za Kosovo da je tu borbu vodila "vlada Čanka, DS i G17 Plus" i kako bi ta koalicija branila "Kosovo i Vojvodini i svaki drugi deo naše zemlje".

Koštunica je rekao da se Kosovo ne može sačuvati praznim parolama poput "nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo" i dodao da ulaznica za EU ne može biti ni ništa manje prazna parola "EU nema alternativu".

"Ne može ozbiljna i odgovorna politika da se svede na te dve prazne, neiskrene parole", naveo je Koštunica.

Predsednik DSS-a je rekao da je cilj koalicije DSS-NS da građani 11. maja podrže Srbiju i da se formira državotvorna i nacionalno odgovorna valda sa "jasnim stavom da je Kosovo Srbija i sa čvrstom odlučnošću da započnemo razgovore sa EU kao celovita država i ravnopravan narod i formalno postanemo i deo EU".

Povodom, kako je naveo, zloupotrebe priče o investicijama i pravnoj sigurnosti za ulaganje, Koštunica je naveo da je vlada u kojoj je DSS imala odgovornost obezbedila investicije iz EU, Rusije i SAD.

U Srbiji se, kako je naveo Koštunica, vodi prljava i netačna propaganda o samoizolaciji Srbije koja je ravna najgorim vidovima propagande koju su sprovodili totalitarni režimi.

"Nikada nijedna država nije ušla u samoizolaciju, pa neće ući ni Srbija", rekao je Koštunica i dodao da investitore ta propaganda nije zastrašila i da uspešno nastavljaju da posluju u Srbiji.

Koštunica je zatražio od građana da podrže Srbiju, da podrže Srbiju u borbu za Kosovo, da podrže Srbiju da kao celovita bude član EU, da podrže nastavak snažnog ekonomskog razvoja i još odlučniju borbu protiv kriminala i korupcije.

"Srbija uooči ovih toliko važnih izbora 11. maja treba da pokaže da je slobodna zemlja koja mora da se snažni, ekonomski razvija, koja mora da brani svoje Kosovo i Metohiju i koja u EU treba da uđe kao celovita zemlja. To je cilj naše koalicije DŠ i NS", rekao je Koštunica.

Potpredsednik DSS-a Borko Ilić rekao je agenciji Beta da će nosilac liste biti predsednik DSS-a Vojislav Koštunica, a da će odnos snaga na listi te koalicije biti takav da će DSS dati 70 odsto, a NS 30 odsto kandidata.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE