• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković: Potezi Samardžića izazvali velike probleme

"Slobodan Samardžić da razmisli o određenim potezima koje je povukao, a koji su ovde stvorili veoma velike probleme u srpskim zajednicama"

 Marković: Potezi Samardžića izazvali velike probleme Izvor: MONDO

Ministar za državnu i lokalnu samoupravu Srbije Milan Marković kritikovao je danas poteze ministra za Kosovo Slobodana Samardžića koji su, kako je rekao, stvorili "veoma velike probleme u srpskim zajednicama" na Kosovu.

Osvrćući se na pitanje dvovlasća o čemu je danas razgovarao sa koordinatorima u selu Gornje Kusce kod Gnjilana, Marković je rekao da postoje određeni problemi. "To je žalosna i sramotna konstatacija za nas kao državu i zajednice na Kosovu i Metohiji", rekao je on.

"Mislim da pod hitno treba da se to reši i mislim da bi gospodin Slobodan Samardžić morao da razmisli o određenim potezima koje je povukao, a koji su ovde stvorili veoma velike probleme u srpskim zajednicama", rekao je Marković.

Marković je ocenio da su to nepotrebni problemi. "Najmanje nam treba da se sporimo oko toga ko će staviti pečat na neki dokument i ko će ovde na neki način predstavljati građane", rekao je on.

"Postoji odluka vlade i ta odluka mora doslovno da se sprovede. Odluka vlade je doneta jednoglasno", dodao je Marković.

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić je, povodom jučerašnjih nemira u Kosovskoj Mitrovici, rekao da "nema nikakve dileme o prekomernoj uptotrebi sile i kršenju ljudskih prava".

"Borba za očuvanje teritorijalnog integriteta nije sporna", rekao je Ljajić i dodao da ne treba ništa činiti što liči na provokaciju.

Ljajić je ocenio da "nema dileme" da su sve manjine na Kosovu ugrožene.

UNMIK policija je juče u Kosovskoj Mitrovici izbacila iz zgrade suda srpske radnike pravosuđa koji su u petak zauzeli tu zgradu. U tim nemirima povređeno je 45 vojnika Kfora, 63 pripadnika UNMIK policije i stotinak Srba.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE