• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksejevu uručen Orden Svetog Save

"Ovo je velika čast za mene. Siguran sam da ovo priznanje još jednom potvrđuju vezu naših naroda i država"

 Aleksejevu uručen Orden Svetog Save Izvor: MONDO

Ambasadoru Rusije u Srbiji Aleksandru Aleksejevu uručen je utorak uveče u Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve u Beogradu Orden Svetog Save prvog stepena, što je najveće odlikovanje koje dodeljuje SPC.

"Ovo je velika čast za mene. Siguran sam da ovo priznanje još jednom potvrđuju vezu naših naroda i država", izjavio je Aleksejev na ceremoniji uručivanja ordena u Svečanoj sali Patrijaršije.

Aleksejev, koji bi, kako Beta nezvanično saznaje, uskoro trebalo da bude imenovan na dužnost direktora za jugoistočnu Evropu u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, naglasio je da je siguran da će Srbija i Rusija uspeti da odbrane pravdu na Kosovu.

"Spreman sam da još više pomognem srpskom narodu, bez obzira na to na kojoj ću biti funkciji", istakao je Aleksejev.

Uručujući priznjanje u ime sinoda SPC i patrijarha Pavla, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije naglasio je da je Orden Svetog Save najznačajnije priznanje koje SPC dodeljuje pojedincima za posebne zasluge.

"Ovo priznanje ne daje se često i ne dodeljuje se bilo kome. To ste Vi svojim radom i trudom, kao predstavnik Rusije, zaslužili, ispoljivši veliku mudrost i ljubav prema srpskom narodu", rekao je je u besedi mitropolit Amfilohije.

On je istakao da je briga ambasadora Aleksejeva za pravdoljublje na Kosovu i Metohiji bila od posebnog značaja za donošenje odluke o dodeljivanju Ordena Svetog Save i dodao da je Sinod SPC tu odluku doneo u Pećkoj patrijaršiji.

"Bog nije u sili nego u pravdi. Štiteći pravdu, Vi ste je branili i na Kosovu i Metohiji", rekao je mitropolit Amfilohije i poželeo ambasadoru Aleksejevu da mu Orden Svetog Save bude podstrek u daljem radu u službi.

Ruskom ambasadoru uručena je i zlatna ikona Bogorodice trojeručice, nakon čega je upriličen koktel u prisustvu zvanica iz političkog i društvenog života.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE