• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poljska za veća ovlasćenja policiji na Kosovu

Posle nereda u Kosovskoj Mitrovici, poljski ministar policije zatražio je i dobio od UNMIK-a nešto veća ovlasćenja za poljske policajce.

 Poljska za veća ovlasćenja policiji na Kosovu Izvor: MONDO

U neredima ispred suda u Kosovskoj Mitrovici povređeno je 28 iz grupe od 52 poljska policajca koji su zajedno sa Ukrajincima obezbeđivali sud.

Poljaci su se svom minstru požalili da ih je ranjeno toliko mnogo, više od polovine u akciji, jer se kasnilo sa odlukom da se masa kosovskih Srba koja ih je gađala granatama i molotovljevim koktelima rastera suzavcem. Poljaci su uvereni da je zakasnela reakcija kriva i za smrt njihovog ukrajinskog kolege, jer nisu mogli blagovremeno da ga evakuišu.

Ministar Gžegož Shetina je jučerašnji dan proveo na Kosovu, obišao zajedno sa glavnim komandantom poljske policije Andžejom Matejukom povređene policajce a četvoricu noćas vratio vladinim specijalnim letom u Poljsku.

U bolnici na Kosovu ostalo je još devet poljskih policajaca, od njih trojica čekaju dozvolu lekara da budu prebačeni u domovinu. Svi ostali iz poljskog kontingenta od 115 policajaca UNMIK-a i 10 eksperata koji obučavaju kosovske kolege rešili su da bez obzira na povrede ostanu u misiji na Kosovu do kraja.

Poljska za razliku od Ukrajine ni ne razmatra mogućnost da svoje policajce iz kosovske misije povuče.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE