• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posle tri dana na slobodi, Srbin opet pritvoren u Peći

Momčilo Jovanović, koga su bivše komšije Albanci prijavili zbog navodnih zločina, ponovo je pritvoren u Peći, nakon tri dana provedena na slobodi.

 Posle tri dana na slobodi, Srbin opet pritvoren u Peći Izvor: MONDO

Advokat Ljubomir Pantović potvrdio je Tanjugu da se isti međunarodni sudija, koji je u prošlu subotu u Prištini odbacio zahtev međunarodnog tužilaštva da se protiv Jovanovića odredi sudski pritvor, predomislio posle samo tri dana i juče doneo rešenje o određivanju pritvora od mesec dana, mada se nije izmenila ni jedna okolnost u ovom slučaju.

Pantović je ocenio da je siguran da se ovaj obrt desio posle pritisaka na međunarodnog sudiju iz samog vrha UNMIK-a. "To je bilo više nego očigledno juče u Okružnom sudu u Peći, a međunarodni tužilac Marija Banieh čak je istrčala pa je u jednom trenutku, obrazlažući zbog čega Jovanović treba da bude pritvoren, rekla da je njegov izlazak iz pritvora u prošlu subotu stvorio veliki problem o kome je obaveštena i kancelarija specijalnog predstavnika generalnog sekretara na Kosovu", ocenio je Pantović.

Momčilo Jovanović je 12. marta uhapšen u Peći, pa je posle tri dana policijskog pritvora oslobođen i određen mu je kućni pritvor koji je izdržavao u selu Brestovik, nadomak Peći.

Kada su ga videli u Peći, njegove bivše komšije Albanci su ga prijavili da je navodno u toku rata 1999. godine učestvovao u ubistvima meštana sela Vitomirica, kod Peći.

O tome koliko su te prijave bile osnovane, po rečima Pantovića, govori i podatak da je međunarodni sudija Lolita Dumlao odbila da u prošlu subotu Jovanoviću odredi pritvor.

Međutim, iako ni o čemu nije prekršio pravilo o sprovođenju kućnog pritvora, posle samo tri dana Jovanoviću je određen sudski pritvor i on je sproveden u Okružni zatvor u Prištini, rekao je advokat.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE