• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuski ministar: Za sve su krivi srpski ekstremisti

Francuski ministar odbrane izjavio je na dočeku 11 francuskih vojnika povređenih u Kosovskoj Mitrovici da su "srpski ekstremisti" izazvali nasilje.

 Francuski ministar: Za sve su krivi srpski ekstremisti Izvor: MONDO

"Srpski ekstremisti su uzrok ovog nedopustivog nasilja i treba da budu kažnjeni", rekao je ministar Erve Moren na aerodromu Orli, obraćajući se medijima oko ponoći, po dolasku francuskih vojnika u Pariz.

Ministar odbrane je rekao da "srpski ekstremisti" pokušavaju da "destabilizuju region, naročito na severu Kosova": "Reč je o izolovanoj akciji srpskih ekstremista koji su pokušali da stvore kriznu situaciju… Ništa više ne može da zaustavi istorijski put nezavisnosti Kosova."

Povređeni francuski vojnici su "potpuno svesni" i njihovo zdravstveno stanje "nije zabrinjavajuće", iako će "neki morati da se oporavljaju nekoliko meseci", rekao je ministar odbrane.

Oko 20 francuskih vojnika je povređeno u sukobima između međunarodnih snaga i srpskih demonstranata u Mitrovici, prema izvorima iz vojne komande u Parizu. Osam vojnika je zadržano u vojnici, saopštili su izvori iz ministarstva spoljnih poslova.

U ovim sukobima jedan ukrajinski policajac UN je podlegao ranama, a povređeno je više od 100 osoba, među kojima 70 Srba.

Oko 2.000 francuskih vojnika se nalazi u sastavu Kfora, od kojih je 1.800 na severu. Snage NATO-a na Kosovu od septembra 2007. gdoine predvodi francuski general Gzavije Bu de Marnak.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE