• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UNMIK pokrenuo istragu o neredima u Mitrovici

Portparol civilne misije UN-a na Kosovu Aleksandar izjavio je da je UNMIK počeo istragu povodom sukoba u Kosovskoj Mitrovici.

 UNMIK pokrenuo istragu o neredima u Mitrovici Izvor: MONDO

Ivanko je rekao Tanjugu da će tokom dana u grad biti vraćen deo međunarodne policije.

"Juče smo počeli nekoliko krivičnih istraga vezanih posebno za slučaj ubistva i pokušaj ubistva. Istraga je tek počela, istražitelji će sada morati da prikupe dokaze i onda ćemo raditi na tome", rekao je Ivanko.

On je istakao da je plan UNMIK-a da privede pravdi one koji su ubili UN policajca i pokušali da ubiju nekoliko drugih UN policajaca.

Portparol UNMIK-a je dodao da su povređeni UN policajaci, kojih je ukupno 41, u stabilnom zdravstvenom stanju i van životne opasnosti.

Ivanko je kazao da je u planu povratak regularnih UN policajaca u severnu Mitrovicu, ali ne i specijalnih jedinica UN policije. "Regularna UN policija vratiće se danas u severnu Mitrovicu, bar je takav plan. Tu odluku doneo je policjski komesar na osnovu operativne situacije na terenu koja se značajno smirila od ponedeljka", kazao je portaprol UNMIK-a.

Od ponedeljka, u severnoj Kosovskoj Mitrovici za bezbednost su zaduženi isključivo vojnici Kfora. Od utorka, 84 pripadnika KPS-a iz severne Kosovske Mitrovice "nemaju obavezu za dnevne funkcije u gradu".

Kfor je u utorak zauzeo prostorije severne policijske stanice i tu će ostati do daljnjeg, a kosovski policajci su oko 13,30 napustili zgradu, u kojoj je smeštena severna policijska stanica.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE