• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Nikoliću, ne miješaj se!

Autori mondo.ba Autori Agencije

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je da će od predsjednika Srbije Tomislava Nikolića tražiti da se ne miješa u unutrašnje odnose u BiH.



"Moja poruka, kada se čujem s njim (Nikolićem) biće: ne uplićite se u naše unutrašnje prilike, to je naša stvar, a mi se nećemo uplitati u vaše unutrašnje prilike, jer to je vaša stvar", kazao je Ivanić za današnji sarajevski "Dnevni avaz."

Ivanić je ocijenio da je Nikolićeva "otvorena podrška" predsjedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku "potpuno neprimjerena, jer znači svrstavanje na jednu stranu i neku vrstu arbitriranja u odnosima među političkim strankama u BiH".

Ivanić je rekao da se još nije čuo s NIkolićem, ali da će mu, kada se s njim čuje, reći da Dodik nije RS.


"Ponajmanje je Dodik taj s kojim bi se RS trebala povezivati", istakao je srpski član Predsjedništva BiH.

On je još rekao da opozicione stranke u RS, okupljene u Savezu za promjene, mogu biti uz vlast u tom BiH entitetu koju predvodi Dodikov SNSD, kada je riječ o ključnim pitanjima od nacionalnog interesa, ali da s tom vlašću neće sarađivati u, kako je naglasio, "kriminalu, korupciji i ekonomskom uništavanju Repubike Srpske".

Ivanić je naveo da upravo kriminal i korupcija, kao i ekonomsko uništavanje RS, karakterišu Dodikovu vlast u RS.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je prošle sedmice dao intervjuu za Radioteleviziju RS, u kojem je, kako je prenijela ta medijska kuća, kazao da postoji "tajni plan" za rušenje Dodika s vlasti, koji je navodno kreirala međunarodna zajednica uz podršku opozicije.

Taj proces je uporedio sa s rušenjem Slobodana Miloševića u Srbiji.

Informacije o postojanju navodnog plana o rušenju Milorada Dodika prethodno su objavili ruska agencija Sputnjik i portal Iskra, koji je zvanično glasilo Andićgrada. O navodnom planu u prethodnom vremenu govorili su i analitičari iz RS i Srbije, bliski aktuelnoj vlasti u RS.

SNSD: REPUBLIKA SRPSKA U OPASNOSTI ZBOG IVANIĆA, BOSIĆA I ČAVIĆA

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ocjenjuje da je Republika Srpska u opasnosti zbog djelovanja predsjednika PDP-a Mladena Ivanića, SDS-a Mladena Bosića i NDP-a Dragana Čavića u Sarajevu.

Povodom Ivanićeve izjave da će reći predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da se ne miješa u unutrašnje stvari u BiH, iz SNSD-a podsjećaju Ivanića da je Srbija u ime Republike Srpske potpisala Dejtonski mirovni sporazum, pa je njeno pravo, a još više obaveza da štiti prava i interese srpskog naroda i Srpske, kao što piše i u Ustavu Srbije.

"Zbog izdajničkog i kukavičkog djelovanja Ivanića, Bosića i Čavića u Sarajevu, Republika Srpska je u opasnosti", ocijenjeno je iz SNSD-a.

Iz SNSD-a ističu da "umjesto da se zalaže da se stav Srbije poštuje, Ivanić postupa na isti način kao bivši član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je svojevremeno poručio tadašnjem premijeru Srbije Vojislavu Koštunici da `prste drži dalje od BiH, jer bi mogao dobiti i po prstima i po nosu`".

Iz SNSD-a napominju da su "Mladena Ivanića i Željka Komšića za članove Predsjedništva BiH birali SDA i Bošnjaci, pa ne čude njihove identične izjave".

"Probosanski Mladen Bosić na pitanje kako komentariše napade Bakira Izetbegovića na premijera Srbije Aleksandra Vučića zbog dolaska na proslavu Dana Republike Srpske kukavički izjavljuje: `Nemam šta da kažem`. Dva Mladena su pravi vojnici Bakira Izetbegovića", navodi se u saopštenju SNSD-a.

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čađ

Dovoljno je nama priče Mladena Ivanića o ekonomiji, ojadili su i uništili šume zapadnih dijelova krajine preko Mire Jurišića i sve se zbilo na Jurišića a sve pokrali tadašnje rukovodstvo PDP-a sa njihovim vođom. Ne treba pričati o tome djelu znaju samo stanovnici tog dijele RS.

Banja Luka

Kakvi su ovo Milini botovi,ko rusi RS,covjek fino kaze da se ne izjednacava dodik sa rs.Svi mi se borimo za ocuvanje RS ali i za rusenje korumpirane vlasti na celu sa Dodikom.

NN

@Banja Luka Nemožeš ti ljude zvati botovima koji brane interese RS na čelu sa Dodikom on je razlika od Saveza za promjene. Ivanić se mora opravdati svojim glasačima i raditi protiv interesa RS. Šta se dešavalo sa krivičnim djelima kada je Ivanić bio Predsjednik Vlade. Pročitaj šta ljudi pišu o šumskim krađama zbog čega je optužen bio i Ivanić pa ga oslobodio Sud BiH i zbog tog oslobađanja za počinjeno KD mora ćutati i slušati Izetbegovića.

Milorad

Nikolic se mjesao u stvari rs a ne bih,. ti se ivanicu nemjesaj u stvari rs jer sluzis bih i bakiru

Borac

Molimo gospodina Mladena "Izetbagovića" Ivanića da se ne miješa u unutrašnje odnose Republike Srpske. Nama je dosta srpskih izdajica !!!!!!!!!!!!!

MONDO REPORTAŽE