• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Neću da učestvujem u srpskim svađama

Autor mondo.ba

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić odgovorio je predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, koji je ranije rekao da "Ivanić ne predstavlja svoj entitet".

"Predsjednik Nikolić ima pravo da misli šta hoće i da podržava koga hoće", poručio je Ivanić u razgovoru za N1.


On je danas razgovarao telefonom sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim je, kako je kazao, razgovarao o ukupnim odnosima BiH i Srbije.

"Pitao me za neke sugestije i ja sam dao neke svoje stavove. Ono što je bitno da smo razgovarali o nastavku ekonomske saradnje, o potrebi da se posebno angažujemo na vojnu industriju i turizam jer svaka od ovih zemalja za sebe nije dovoljno atraktivna, ali zajedno to možemo biti. Konstatovali smo da su preduslov za stabilnu BiH dobri odnosi Srbije i Republike Srpske. Ako ti odnosi nisu dobri, sigurno neće biti stabilne BiH", rekao je on.

Ivanić je prokomentarisao i izjavu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

"Predsjednik Nikolić ima pravo da misli šta hoće i da podržava koga hoće. Ja jedno znam - Republika Srpska je vrednija i od Dodika i od bilo koga drugog. Neću da učestvujem u srpskim svađama i ne želim da komentarišem stavove predsjednika Nikolića. Ja ću se truditi da čuvam neku vrstu srpskog jedinstva i da ne dajem svoj doprinos nepotrebnim i beskorisnim svađama", poručio je Ivanić.

Dodaje da će nastaviti da djeluje opoziciono.

"Ja se sa Dodikom slažem oko nekih ključnih stvari, kao što je odluka Ustavnog suda BiH, pokušaja oko Srebrenice. Ali se nikada neću slagati sa ekonomskim sunovratom u koji vodi RS. Nikad se neću slagati sa korupcijom i kriminalom koji je dosegao neslućene razmjere u RS, sa rasipanjem javnog novca...", kazao je Ivanić.

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić večeras je organizovao Božićni prijem u Predsjedništvu BiH. On je kazao da je Božić praznik mira, ljubavi i porodična svetkovina i da je logično da poruke budu takve vrste.

"Mi u BiH stvarno trebamo naći ravnotežu između želje je da očuvamo vlastite identitete i potrebe da živimo zajedno. Ta mjera se mora naći. Ja sam uvjeren da, ako bude spremnosti, želje za kompromisom i više međusobnog povjerenja, tu je mjeru moguće naći", kazao je Ivanić.

On je dodao da je navedeno ključni odgovor kako BiH može funkcionisati. U svom govoru Ivanić je s optimizmom govorio o 2016. godini i evropskom putu BiH.

"Misim da će 2016. biti prelomna godina. Da li će pobijediti snage kojima je stalo da razmišljaju o budućnosti, koje se neće baviti prošlošću i stvarima o kojima teško možemo postići saglasnost ili ćemo ostati vječno zarobljeni u nekim svojim unutrašnjim sukobima i svađama, zakopani u nekom prosjeku, mislim da je zrelo da se okrenemo vremenu koje dolazi i da počnemo barem minimalno sarađivati jer je to korisno", ocijenio je on.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bane

Ovaj covjek je nekako bas gospodin.

MONDO REPORTAŽE