• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lečić samostalno do skupštine

Pokret Moja Srbija nastupiće samostalno na izborima za sva tri nivoa vlasti, izjavio njen lider, glumac i bivši ministar kulture Branislav Lečić.

 Lečić samostalno do skupštine Izvor: MONDO

Lečić je na konfereniciji za novinare u Beogradu rekao da će pokret Moja Srbija preći cenzus za ulazak u parlament i dodao da u tom pokretu nisu razmišljali o eventualnoj postizbornoj podršci nekoj političkoj opciji.

"U trenutku kada budemo ušli u parlament, onda možemo da razgovaramo o nečem što smatramo važnim za Srbiju, da pomognemo onaj put koji Srbiji treba, a to je ulazak u civilizovani svet sa pravilima koja će građanima omogućiti bolji život", rekao je Lečić.

On je ocenio da izbori zakazani za 11. maj nisu referendum o tome da li će Srbija ići u Evropu sa Kosovom ili bez i naglasio da je ta teza koja se promoviše pogrešna.

"Ako je potrebno, neka vlast objavi referendum i neka građani odluče da li će na takav način u Evropsku uniju, pošto nam je ona jedina sudbina, a sve ostalo je izolacija i nije upućeno na korist građanima", rekao je Lečić.

Lečić se založio za decentralizaciju u Srbiji, a kako je rekao u fokusu delovanja pokreta Moja Srbija biće građani i njihovi elementarni životni problemi.

Najavio je da će pokret jednom mesečno slati pomoć Srbima koji žive u kosovskim enklavama, kako bi ih podržali u nastojanju da normalno žive i ostanu na Kosovu.

"Ideja da se Kosovo brani time što se izazivaju neredi i vrši pritisak, naročito u severnom delu Kosovske Mitrovice, jako je loša i neće doneti dobro ni ljudima na Kosovu ni Srbiji", rekao je Lečić.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE