• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sporazum prvo uručen UNMIK-u, pa predsedniku

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju Predlog sporazuma sa UNMIK-om dostavilo predsedniku Srbije četiri dana pošto ga je uručilo UNMIK-u.

 Sporazum prvo uručen UNMIK-u, pa predsedniku Izvor: MONDO

Predsedniku Srbije Borisu Tadiću u sredu popodne je dostavljen Predlog sporazuma sa UNMIK-om koji je ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić uručio zameniku šefa Misije UN na Kosovu Lariju Rosinu, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Republike.

Taj plan je ranije tokom dana dostavljen i Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Samarždić je Predlog sporazuma Srbije i UNMIK-a predao Lariju Rosinu u nedelju uveče u Gračanici tokom njihovog susreta.

Savetnik premijera Srbije Branislav Ristivojević izjavio je, reagujući na informaciju iz Kabineta predsednika Srbije, da je Borisu Tadiću postao "običaj da obmanjuje građane Srbije".

"Prvo je najgrublje obmanuo građane tvrdivši da on zna da već mesecima Demokratska stranka Srbije i Srpska radikalna stranka pregovaraju o pravljenju koalicije", rekao je Ristivojević u izjavi Tanjugu.

Danas je, rekao je Ristivojević, Tadić "ponovo obmanuo građane tvrdnjom" da ga ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić u razgovoru, u ponedeljak, 17. marta, nije obavestio o postojanju i sadržini sporazuma sa UNMIK-om, sugerišući da je to bio sadržaj Samardžićeve izjave medijima nakon tog razgovora.

"Svako može jednostavnim uvidom u izjavu Slobodana Samardžića, koju je dao Tanjugu, da se uveri šta je ministar rekao. Ministar je rekao da je sa Borisom Tadićem razgovarao o bezbednosnoj situaciji na severu Pokrajine Kosovo i Metohija, a ne o planu sporazuma sa UNMIK-om".

"Bilo bi važno da Boris Tadić počne da obavlja svoju dužnost u skladu sa Ustavom i da prestane da obmanjuje javnost", poručio je Ristivojević

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE