• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeni specijalci MUP-a opljačkali i banku?

Autor mondo.ba

Uhapšeni specijalci MUP-a Republike Srpske nalaze se pod istragom i za spektakularnu pljačku filijale Unikredit banke u centru Kotor Varoša iz koje je 15. avgusta 2014. godine ukradeno 200.000 maraka, saznaje Press.

 Uhapšeni specijalci MUP-a Republike Srpske nalaze se pod istragom i za spektakularnu pljačku filijal Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor blizak istrazi rekao je za Press da su Specijalno tužilaštvo Republike Srpske i Uprava kriminalističke policije MUP-a RS, nakon rasvjetljavanja pljačke blindiranog kombija "Sektor sekjuritija", na autoputu Gradiška-Banjaluka, napravili detaljnu analizu neriješenih razbojništava u banjalučkoj regiji i utvrdili da u nekoliko slučajeva postoje poklapanja i sumnje da bi se moglo raditi o istim izvršiocima.

"Prema načinu izvršenja postoji mnogo podudarnosti u pljački blindiranog kombija 'Sektor sekjuritija' i razbojništva u filijali Unikredit banke u Kotor Varošu, kada su četiri maskirana razbojnika ukrala 200.000 maraka. Na snimcima bezbjednosnih kamera se vidi da se u oba slučaja razbojnici kreću na gotovo identičan način, kao i da su iste fizičke konstitucije. U obje pljačke koristili su automatske puške, među kojima je i jedna s drvenim kundakom, a ono što ih najviše povezuje jeste činjenica da su obje pljačke tipovane i da su razbojnici znali da se u trezoru nalazi veća količina novca", objašnjava izvor Pressa.

Kao što je već poznato, ulogu tipera u pljački blindiranog kombija, koja je izvršena 22. septembra prošle godine, imao je radnik "Sektor sekjuritija" Danijel Kuzmić (29), koji je radio u centrali Unikredit banke, tako da je u oba slučaja mogao imati saznanja o količini novca. Slučajno ili ne, Kuzmić je rodom upravo iz Kotor Varoša, kao i uhapšeni specijalac Aleksandar Popović (28), navodi Press.

Četiri razbojnika

U pljački Unikredit banke u Kotor Varošu učestvovala su najmanje četiri maskirana razbojnika, koji su se pred banku dovezli u ukradenom automobilu "reno senik".

U 8.05 sati upali su u poslovnicu i jedan od razbojnika je kundakom puške udario radnika "Sektor sekjuritija", koji je obezbjeđivao banku, i oteo mu pištolj. Ostali su na nišanu držali radnike banke, kojima su naredili da legnu na pod. Nakon toga su na direktora filijale prislonili cijev puške i pod prijetnjom da će pucati, naredili mu da otvori trezor i ukrali oko 200.000 maraka.

Zanimljivo je da je upravo na dan pljačke banka počela sa isplatom plata radnicima kotorvaroške fabrike obuće "Sportek", u kojoj je zaposleno više od 1.600 ljudi, što su razbojnici vjerovatno znali. Poslije pljačke, razbojnici su pobjegli prema Kneževu, a isti dan policija je na lokalnom putu u jednom selu pronašla "reno senik" koji je korišćen u pljački. Ni tada automobil nije bio zapaljen, a dodatnim provjerama je utvrđeno da je vozilo ukradeno u banjalučkom naselju Starčevica, dan prije pljačke.

Podsjetimo, zbog umiješanosti u pljačku 617.000 KM iz blindiranog kombija "Sektor sekjuritija" uhapšeni su pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a RS Vladan Malić (32) iz Kneževa, Goran Paraš (27) iz Banjaluke, Aleksandar Popović (28) iz Kotor Varoša, Željko Inđić (26) iz Bratunca i Goran Janjuz (24) iz Kozarske Dubice, radnik "Sektor sekjuritija" Danijel Kuzmić (29) iz Kotor Varoša i Oleg Banda (31), vlasnik auto-kuće "Kvatro" iz Banjaluke.

Petorici je određen pritvor, a sa slobode se brane Inđić i Janjuz.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE