• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo za KiM zatražilo od Ban Ki Muna istragu

Samardžić traži istragu UN o tome ko je kriv za nerede u Mitrovici.

 Ministarstvo za KiM zatražilo od Ban Ki Muna istragu Izvor: MONDO

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju uputilo je generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu zahtev da svetska organizacija pošalje tim nezavisnih istražitelja koji bi utrdili ko su akteri i ko je kriv za nerede i prekoračenje ovlaščenja u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić u izjavi za RTS rekao je da "zarad istine" zahteva akciju nezavisnih stručnjaka i odbacio navode UNMIK-a da njegovi pripadnici nisu koristili vatreno oružje.

Odbacujući te navode, Samardžić je pokazao košuljicu snajperskog metka koja je, kako je rekao, izvađena iz nadlaktice jednog povređenog učesnika demonstracija. Dodao je da su mu košuljicu dali hirurzi hirurškog odeljenja bolnice u Kosovskoj Mitrovici.

"Mi takvih dokaza imamo još i daćemo ih toj istražnoj komisiji", kazao je ministar za Kosovo i Metohiju i istakao da je na demonstrante "delovano snajperima".

On smatra da je cilj operacije koju su u ponedeljak izveli Kfor i UNMIK bio da se Srbi zastraše i da se više ne bore protiv nezavisnog Kosova i da se pokaže da postoji neka nekontrolisana moć koja može da pohapsi nevine ljude, u ovom slučaju sudije.

Prema njegovim rečima, najvažnije pitanje na koje Beograd traži odgovor jeste ko je to naredio.

Samardžić je demantovao i tvrdnje UNMIK-a da su u zgradi suda u severnom delu Kosovske Mitrovice bili predstavnici MUP-a Srbije, ocenjujući da UNMIK, da ima dokaze, već bi ih javno saopštio.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE