• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAD protiv podele Kosova

SAD su se opet oštro suprotstavile podeli Kosova, naglašavajući da je, u ovom trenutku, najvažnije obezbediti učesće Srba u političkom procesu.

 SAD protiv podele Kosova Izvor: MONDO

Sjedinjene Američke Države još jednom su se oštro suprotstavile podeli Kosova, naglašavajući da je, u ovom trenutku, najvažnije obezbediti učesće Srba i ostalih manjinskih zajednica u političkom procesu, kojim će biti ispunjene odredbe "Ahtisarijevog plana" za rešenje statusa Kosova.

"Mi smo apsolutno protiv podele," rekao je portparol Stejt departmenta Tom Kejsi, ponavljajući kako je stav SAD o kosovskom pitanju "prilično jasan", te da plan nekadašnjeg finskog predsednika Martija Ahtisarija mora sprovesti na čitavoj teritoriji Kosova, uključujući i sredine u kojima većinu čine Srbi.

Izjava portparola Stejt departmenta usledila je svega tri dana nakon ozbiljnog talasa nasilja u Kosovskoj Mitrovici, gde je u sukobima međunarodnih snaga i srpskih demonstranata, posle hapšenja radnika pravosudnih organa srpske nacionalnosti, život izgubio jedan ukrajinski policajac, dok je oko 150 osoba, policajaca i lokalnih Srba, povređeno.

Početkom sedmice, "Njujork tajms" je, pozivajući se na neimenovane izvore u Evropskoj uniji i NATO, ocenio da će međunarodna zajednica, pre svih Ujedinjene nacije i EU, teško uspeti da mobilišu političku i izvršnu snagu kako bi sprečili podelu južne srpske pokrajine, ukoliko vlasti u Beogradu i kosovski Srbu budu insistirali na takvom ishodu krize.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE