• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić najviše zaradio na "Kuriru"

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić objavio je svoju imovinsku kartu i pozvao lidere svih stranka da najkasnije do ponedeljka to isto učine.

 Dinkić najviše zaradio na "Kuriru" Izvor: MONDO

Dinkić je na konferenciji za novinare rekao da celokupna pokretna i nepokrenta imovina mora biti dostupna javnosti na početku i na kraju mandata za sve one koji su nosioci državnih funkcija.

On je kazao da je vlasnik dvosobnog stana na Novom Beogradu površine 68 metara kvadratnih plus lođa od pet metara kvadratnih i dodao da je stan kupljen 14. marta 1991. godine. Kako je naveo, vlasnik je i garaže od 16 metara kvadratnih smeštene u istoj zgradi gde živi. Garažu je kupio 21. januara 2000. godine, a iste godine kupio je i automobil Pežo 206.

Prema njegovim rečima, surpuga Tatjana i on zajedno imaju oko 68.000 evra na računu u banci, a najveći priliv od 15.000 evra ostvaren je pre dva meseca na osnovu sudske presude protiv dnevnog lista "Kurir"
koji je iznosi protiv njega brojne optužbe.

Dinkić je naveo da je to ubedljivo najveći priliv koji je ostvaren od kako je počeo da se bavi politikom kao i da je to najviše dosuđena kazna ikada za nekog ko je klevetao. Stanje na računu koje je imao pre tri godine i ono koje on i supruga imaju danas uvećan je za nešto više od 3.000 evra ako izuzme 15.000 od Kurira i to je, kako navodi, u pitanju novac koji su on i supruga uštedeli.

Dinkić je kako je naveo, 31.12.2004. godine na računu imao 38.300 evra i 5.300 dolara, a njegova supruga je imala 8.140 evra. On je 31. 12. 2007. na računu imao 39.060 evra i 7.280 dolara, dok je supruga imala 9.430 evra. Na današnji dan Dinkić na računu ima 54.130 evra i 7.280 dolara, a supruga 9.170 evra.

Dinkić ističe da ni on ni supruga nikada nisu imali račun u inostranoj banci kao i da nikada nije bio vlasnik u bilo kom preduzeću ili banci i drugim pravnim licima kao i da niskada nisu posedovali nikakve akcije. "Kao što vidite sva moja nepokretna i pokretna imovina stečena je pre nego što sam počeo da se bavim politikom i osnovanja stranke G17 plus", istako je Dinkić.

"Ja znam da mnogi misli da je motiv da se baviš politikom novac, ali ja nisam takav i neću dozvoliti više da me iko blati i zato pozivan sve lidere stranka da podnesu imovinske karte, a posebno one koji su me najviše blati - Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića i Dragana Todorovića", dodao je on.

On je pozvao novinare nacionalnih televizija da dođu kod njega i vide koliki ima stan i u kom kraju živi i da zatim odu kod Todorovića, Vučića i Nikolića, ako oni prihvate taj izazaov, pa da onda mogu "svi da vide ko gde i kako živi".

Prema njegovim rečima, program G17 plus u okviru liste "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić" tražiće da se ispoštuju tri mere da bi se Srbija potpuno izborila protiv korupcije i kriminala.

On smatra da će Srbija postati ravnopravan član EU samo ako zakon bude jednak za sve i da će se on za to zalagati. Dinkić je kazao da G17 plus na lokalne izbori izlazi samostalno u 60 opština od ukupno 160 opstina u Srbiji i da će slogan te stranke za lokalnim izborima biti "Akcija umesto priče".

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE