• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Nova vlada 20. maja

Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić izjavio je da će ta stranka voditi kampanju u kojoj će govoriti o svakodnevnim problemima građana.

 Vučić: Nova vlada 20. maja Izvor: MONDO

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Vučić izjavio je da će ta stranka voditi kampanju u kojoj će govoriti o svakodnevnim problemima građana i da očekuje da će, nakon pobede na izborima, formirati vladu 20. maja.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da se pre svega moraju rešavati problemi kao što su narastajući kriminal i korupcija, ubistva na ulicama, korupcija na najvišem državnom nivou i dodao da će SRS govoriti kako da se reše problemi običnih građana - "od obdaništa, preko fabrike do staračkih domova".

"Vodićemo pobedničku, snažnu, jaku kampanju, kampanju promena, kampanju protiv kriminala i korupcije i kampanju za očuvanje suvereniteta zemlje", istakao je on.

Vučić je izrazio očekivanje da će pobediti na izborima na svim nivoima - republičkom gde će imati većinu i formirati vladu do 20.
maja, da će formirati vlast u oko 70 odsto opština u Srbiji i da će on biti novi gradonačelnik Beograda.

Dodao je je SRS počela prikupljanje potpisa za predaju izbornih lista ali nije mogao da precizira kada će je predati.

Na pitanje da li je moguća koalicija na lokalnom niovu sa Demokratskom strankom Srbije on je odgovorio potvrdno dodajući da je moguće u sredinama kao što su Tutin, Sjenica i Novi Pazar.

Vučić je kazao da se "lažna" državna strategija za očuvanje suvereniteta i rešavanje problema građana urušava i naglasio da činjenica da je Hrvatska priznala nezavisnost Kosova pokazuje kako se predstavnici srpskog režima ponašaju neodgovorno.

"Hrvatska je pokazala da nije prijatelj Srba i Srbije", istakao je on i dodao da je upravo glasom Srbije, Hrvatska postala nestalna članica Saveta bezbednosti UN.

Komentarišući to što je predsednik SAD odobrio izvoz oružja na Kosovo, Vučić je rekao da je to "bure baruta" i da se time ne pokazuje naklonost i prijeteljstvo prema Srbiji i dodao da, sa druge strane to pokazuje "sunovrat" srpske političke elite i ideja kojima su obmanjivali javnost.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE