• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret: Račić priznao da je primao mito

Autor mondo.ba

Bivši direktor banjalučkog Kliničkog centra i aktuelni šef Kluba odbornika SNSD u Banjaluci Duško Račić nagodio se sa tužilaštvom, piše domaća štampa.

Priznanjem da je primao mito i falsifikovao službene isprave pri dodjeli invalidskih penzija bivši direktor banjalučkog Kliničkog centra i aktuelni šef Kluba odbornika SNSD u Banjaluci Duško Račić izborio se za šest mjeseci zatvora i 5.000 KM novčane kazne, piše današnji "EuroBlic".


Prema važećem zakonu, kazne do šest mjeseci zatvora mogu se kupiti, pa će Račić ako plati 18.000 KM izbjeći robiju.

Zanimljivo je da je Račić u decembru 2013. nekoliko dana nakon što je priveden u sklopu akcije "Loto" tvrdio da "nikada u životu nije uzeo pare od pacijenata, nije uzeo pare od pacijenata, niti napisao lažni medicinski nalaz".

"Kao direktor KC-a i kao odbornik u Skuštini grada smatram da sve ono što se desilo predstavlja režiju otuđenih centara moći i ima debelu poitičku i ekonomsku pozadinu. Lično, ja sam sinoć mirno spavao, za razliku od cijele moje porodice, a sve one koji su ovo režirali pitam kako će u budućnosti spavati. Napominjem da sam ja doktor za bolesti spavanja", tvrdio je bivši direktor KC Banjaluka nekoliko časova nakon saslušanja.

Sporazum banjalučkog tužilaštva i Račića dostavljen je uz optužnicu Osnovnom sudu Banjaluka, koja je nedavno potvrđena.

Račić je trenutno načelnik Klinike za neurologiju u KC RS.

"EuroBlic" saznaje da je istraga banjalučkog tužilaštva u akciji "Loto" obilovala neviđenim pritiscima na rad tužilaštva i to zbog visokorangiranih službenika koji su izvučeni iz bubnja.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Luka

To je napad na Republiku Srpsku,na njene institucije i predsjednika,to je rezultat tajnih planova i medjunarodnog faktora koji uz pomoc opozicije,napada na ni krivog ni duznog gospodina Dodika,ma to su krive poplave za tu laznu korupciju a mozda cak i vanzemaljci

MONDO REPORTAŽE