• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić traži istragu zbog bojkota pekara

Tadić zahteva da se pronađu autori letaka podeljenih u Somboru kojima se poziva na bojkot pekara čiji su vlasnici Albanci i Goranci.

 Tadić traži istragu zbog bojkota pekara Izvor: MONDO

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je u četvrtak hitnu istragu nadležnih državnih organa, kako bi se pronašli organizatori i inspiratori akcije bojkota kupovine u pekarama čiji su vlasnici Albanci i Goranaci koji žive u Somboru.

U saopštenju Pres službe predsednika Srbije istaknuto je da je Tadić osudio takve "šovinističke akcije protiv naših građana i zatražio da se svaki vid ovakvih pritisaka ubuduće spreči".

"Svaki građanin Srbije ima ista prava pred Ustavom i zakonom, bez obzira na nacionalnu, versku i rasnu pripadnost. Svaki građanin Srbije ima pravo da mirno živi i radi i prehranjuje svoju porodicu i niko to pravo ne sme da mu oduzima", naglasio je Tadić.

Presednik Srbije pozvao je građane Sombora da ne nasedaju na ovakve provokacije i da očuvaju duh tolerancije i dobrih komšijskih odnosa koje su negovali tokom celokupne svoje istorije.

U četvrtak ujutro građani Nove Selenče, najurbanijeg dela Sombora, u poštanskim sandučićima su zatekli letke s pozivom na bojkot pekara čiji su vlasnici Albanci.

"Zar i posle svega da kupujemo u 'njihovim' pekarama? Bojkot", kaže se u ovim lecima.

Sombor je pre dve nedelje bio u žiži javnosti kada je grupa ljudi građanima delila besplatan hleb u blizini pekara čiji su vlasnici Albanci.

Letke nisu delili građani koji su nakon proglašenja nezavisnosti Kosova organizovali besplatnu podelu hleba ispred tih radnji, rekao je predstavnik te grupe Đorđe Kelić.

"Mi smo sa akcijom deljenja hleba prestali onoga trenutka kada je trebalo. Na taj način smo izrazili svoje mišljenje i sada pripremamamo neke druge akcije, ali sa ovim lecima nemamo ništa", kazao je Kelić agenciji Beta.

Kelić je kazao da je grupa građana kojoj i on pripada, pored akcije deljenja hleba, 17. marta upala na tribinu Lige socijaldemokrata Vojvodine, u Gradskoj kući u Somboru.

Dvadesetak mladića, obučenih u crne duks majice na kojima je pisalo "Kosovo je srce Srbije", stajali su dvadesetak minuta, okrenuti leđima publici i govornicima, sa zastavama Srbije i podignuta tri prsta, a nakon toga su napustili tribinu.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE