• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UNMIK i Kfor koristili bojevu municiju i gumene metke

Pripadnici UNMIK policije i Kfora koristili su, tokom sukoba sa Srbima na severu Kosovske Mitrovice, bojevu municiju, gumene metke i suzavac.

 UNMIK i Kfor koristili bojevu municiju i gumene metke Izvor: MONDO

Pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kljakić, koji je zadužen za saradnju sa međunarodnim misijama, pokazao je dva neispaljena metka kalibra 5,56 (NATO standard) pronađena na mestu sukoba, ispred sedišta suda, u severnom delu grada. Kljakić je pokazao i patronu za ispaljivanje gumenih metaka i oruđe za ispaljivanje suzavca.

Ministarstvu su ostatke i neiskorušćenu municiju dostavili građani severne Mitrovice i tamošnja bolnica, gde su smeštani povređeni ljudi.

"To su sredstva koja su koristili pripadnici specijalnih jedinica UNMIK policije i vojnih jedinica Kfora, naročito francuski kontingent, koji je koristio automatsko naoružanje", rekao je Kljakić Tanjugu.

Pomoćnik ministra je podsetio i da Srbi, koji su zauzeli prostorije suda, a posle čijeg hapšenja je doslso do nereda, nisu ispoljili ni najmanji akt nasilja, i da su jedino tražili razgovor sa ovlašćenim predstavnicima pravosuđa UNMIK-a, u pokušaju da reše svoj egzistencijalni problem i budu vraćeni na posao, sa koga su udaljeni 1999.godine.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE