• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Banka Srpske neće se baviti bankarstvom

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da sve dok je u državnom vlasništvu Banka Srpske biće banka samo po imenu, odnosno neće i ne smije se baviti bankarskim poslovima.


Dodik je naglasio da će se Banka Srpske baviti samo naplatom već plasiranih kredita i prikupljanjem sredstava od prodaje imovine, a u međuvremenu pokušaće se naći i strateški partner.

"Banka neće nastaviti bankarske poslove, neće se baviti konkretnim bankarskim operacijama, i zato je neophodno da se u dogledno vrijeme ona privatizuje i da se eventualno uspostavi i ta funkcija", rekao je Dodik za portal "Kapital".

On je ponovio da gašenje Banke Srpske nije glavni uslov MMF i da su oni, "na neki način, prihvatili da se ona rekonstruiše, ali uz uslov da se javni novac ne ubrizgava više u tu banku".

Predsjednik Srpske je rekao da će Vlada i Narodna skupština Republike Srpske donijeti odluku u kojoj će biti navedeno da se sredstva dobijena od MMF-a neće koristiti za te potrebe.

"U tom pravcu smo postigli dogovor", kaže Dodik.

Govoreći o imenovanju novih direktora na čelo IRB-a i Agencije za bankarstvo, Dodik kaže da vjeruje da će sadašnji direktori nastaviti svoj posao, uprkos istragama koje protiv njih vodi Tužilaštvo BiH.

"To je obična ujdurma i namještena priča. Nema ništa u njihovom radu što bi se označilo kao kršenje zakona. Radile su svoj posao i radiće ga i ubuduće. Ništa im ne mogu dokazati da su radile protivzakonito. Tu nema prekršaja. Tužilaštvo je politički motivisano i podleglo je zahtjevima opozicije iz Republike Srpske", rekao je Dodik.

On je naveo da neće biti spajanja agencija za bankarstvo na nivou BiH i naglasio da će Agencija za bankarstvo Republike Srpske i dalje ostati kao samostalna institucija.

Predsjednik Dodik je demantovao da je o tome razgovarano sa predstavnicima MMF-a, ističući da to nije bio uslov MMF-a, niti je o tome razgovarano.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Pa logično! Zašto bi se banka bavila bankarstvom???

Slobodan cutura

Ma nedaj nista srpsko u BiH. Dodo us tebe su normalni i pametni ljudi

MONDO REPORTAŽE