• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP: Poređenje Banjaluke i Blajburga skandalozno!

Autor SRNA

Partija demokratskog progresa oštro je osudila izjavu banjalučkog biskupa Franje Komarice u kojoj je uporedio Blajburg sa Banjalukom, navodeći da je takvo poređenje vrlo skandalozno i opasno.

"Isti taj biskup nikad nije osudio zločine koje je ustaška vojska, predvođena katoličkim sveštenicima, počinila u banjalučkim selima Drakulić i Motike, u Donjoj Gradini, Jasenovcu, Golubnjači, Pagu, Gospiću, ili, pak, Prebilovcima, gdje su u toku posljednjeg rata počinili zločin nad već počinjenim zločinom, nad kostima 4.000 srpskih prebilovačkih mučenika", saopšteno je iz PDP-a.

Iz ove stranke ističu da biskup Komarica nikada nije osudio nijedan zločin ustaškog režima u kojem je ubijeno 1.200.000 Srba, te da je očigledno da je njegova izjava samo dio svjesne politike Katoličke crkve u BiH, kao nastavak neprimjerenog obraćanja kardinala Vinka Puljića u pismu patrijarhu srpskom Irineju.

"Biskupu Komarici je itekako poznato da je Hrvatima, za razliku od Srba u Hrvatskoj poslije pogroma u `Oluji`, sva imovina u Banjaluci i Republici Srpskoj vraćena i da su im obezbijeđeni apsolutno svi uslovi za povratak", navode iz PDP-a.

Banjalučki biskup Fanjo Komarica uporedio je stradanje na Blajburgu sa događajima u Banjaluci tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata u BiH.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Зеленгорски

Само глупани и наивни могу нешто друго да очекују од Комарице.

Rade

Ma koja izjava ja sam zaprepascen a zamuco je od pakosti vidi se da je patiloski lazov gdje je bio citav rat za razliku od Srpskih svestenika

MONDO REPORTAŽE