• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši traže ostavku Komarice na mjesto biskupa

Autori mondo.ba Autori SRNA

Savez logoraša Republike Srpske ocijenio je danas da je banjalučki biskup Franjo Komarica, poredeći Banjaluku i Blajburg, na monstruozan način uvrijedio srpske žrtve i da zbog toga mora napustiti mjesto banjalučkog biskupa.

"Komarici preporučujemo da što hitnije odstupi sa pozicije banjaličkog biskupa, jer ovakvim ponašanjem sigurno ne doprinosi miru i povjerenju među narodima u BiH", navodi se u saopštenju iz Saveza logoraša.

U saopštenju se ističe da je Komarica izjavom o Banjaluci, kao drugom Blajburgu, pokazao svoje drugo lice identično njegovom imenjaku - nekadašnjem predsjedniku Hrvatske Franji Tuđmanu, čija je politika dovela do 222 logora za Srbe u BiH, a protjerivanjem Srba iz Hrvatske dovršila projekat jasenovačkog genocida.

Gradski odbor SDS-a Banjaluka saopštio je danas da se banjalučki biskup Franjo Komarica mora izviniti Srbima zbog poređenja Banjaluke i Blajburga.

"Zaprepašteni smo činjenicom da iz Sekretarijata banjalučke biskupije još nije stiglo adekvatno izvinjenje biskupa Komarice zbog skandaloznog stavljanju znaka jednakosti između sudbine fašističkih blajburških zločinaca i slobodarskog duha građana Banjaluke i Krajine", navodi se u saopštenju iz SDS-a.

U SDS-u ističu da izjave Komarice znače stavljanje soli na nikad zaliječenu ranu koja se zove pokolj više hiljada srpskog nedužnog življa u Banjaluci i okolnim naseljima u Drugom svjetskom ratu.

"Naša sloboda se zove Republika Srpska, i tako će i ostati", poručili su iz SDS-a.

Banjalučki biskup Franjo Komarica uporedio je stradanje na Blajburgu sa događajima u Banjaluci tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata u BiH.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Sad se ko svi nesto iznenadili a svi dobro znamo da se tako i do sada ponasao. Sad je to samo malo glasnije rekao i to u sred BL .Pa ne moze se on razlikovatiod ostalî U

Zena-zmaj

Potpisujem! Dugogodisnji slijed huskacke retorike doveo je do monstruoznog nivoa. Trebalo bi ga optuziti za govor mrznje, podsticanje vjerske i rasne netrpeljivosti, nanosenje uvrede, dusevne boli i patnje, makar ga poslije Hrvatici velicali kao Stepinca danas. Iz iste su price.

MONDO REPORTAŽE