• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LDP spreman na saradnju sa DS i G17

Liberalno demokratska partija spremna je da odgovornost za budućnost Srbije podeli sa Demokratskom strankom i G17 plus.

 LDP spreman na saradnju sa DS i G17 Izvor: MONDO

Na početnoj predizbornoj konvenciji LDP-a u Studentskom parku u Beogradu, predsednik LDP Čedomir Jovanović rekao je da je još posle predsedničkih izbora "pružio ruku" liderima DS i G17 Plus Borisu Tadiću i Mlađanu Dinkiću i dodao da će to ponovo učiniti.

Jovanović je rekao da će Tadića i Dinkića ponovo čekati 12. maja, pošto "nisu imali hrabrosti da sa LDP-om počnu da rade posao koji se u Srbiji mora raditi": "Pružio sam ruku na onu stranu koja je bila uporište politike koja nas je uništavala, i Tadiću i Dinkiću, njihovim vladama i ministrima, pokušavajući da im objasnim da bi bilo dobro da shvate da je bolje da podele odgovornost za budućnost Srbije sa nama."

Lider LDP-a tvrdi da će 12. maj u Srbiji biti drugačiji, jer će "zavisiti od naše hrabrosti da uradimo ono što nisu uradili oni koji su bili dužni da to rade". On je ponovio da LDP neće praviti Vladu na principima premijera Vojislava Koštunice i dodao da je Srbija budućnosti ona Srbija koju simbolizuje premijer Zoran Đinđić, koji je ubijen 12. marta 2003. godine u dvorištu zgrade Vlade Srbije.

Potpredsednica LDP Nataša Mićić rekla je da "bez istine i odgovornosti i bez suočavanja Srbije sa samom sobom nema evropskog puta niti bilo kakvog boljeg života": "Nećemo čekati nikog, a pogotovu nećemo čekati Koštunicu da se promeni, jer upravo smo mi živi štit protiv njegove bolesničke politike."

Predsednik Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS) Vladan Batić kazao je da na predstojećim parlamentarnim izborima pobeđuje LDP, jer na čelu ima čoveka koji neće praviti "lažne kompromise".

Predsednik Socijaldemokratske unije (SDU) Žarko Korać rekao je da slogan LDP-a "Širi dalje" znači da Srbija može i želi da nastavi da se menja.

Kandidatkinja LDP-a za gradonačelnicu Beograda Biljana Srbljanović, kazala je da su nosioci liste LDP-a za Beograd građani, jer glavni grad Srbije nije "partijijska, već građanska priča". "Dosta je više da prepuštam svoj život, svoj grad i svoju državu profesionalnim političarima koji već deceniju i po pokazuju da ne znaju ništa da urade", rekla je dramska spisateljica.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE