• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čanak predao "pokrajinsku" listu

Pokrajinska izborna komisija (PIK) primila je u nedelju ujutro izbornu listu "Zajedno za Vojvodinu - Nenad Čanak", saopštila je ta komisija.

 Čanak predao "pokrajinsku" listu Izvor: MONDO

PIK će u roku 24 časa od prijema liste proglasiti izbornu listu, a ukoliko ima nedostataka za proglašenje izborne liste podnosiocu se ostavlja rok od 48 časova, od trenutka dostavljanja da ih ispravi.

Listu je predao zamenik predsednika Lige socijaldmeokrata Vojvodine i predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš, koji je i prvi na listi ove koalicije za pokrajinske izbore.

Kako se navodi u saopštenju LSV, PIK-u je predato više od 7.000 potpisa i izborna lista sa 60 kandidata za poslanike u Skupštini Vojvodine.

Na listi sa nalaze kandidati LSV, Demokratske Vojvodine, Socijaldemokratske partije Vojvodine, Vojvođanskog kluba, Vojvođanske alternative, Alijanse vojvođanskih Rumuna, Demokratske zajednice Hrvata u Vojvodini i Konfederacije sindikata Vojvodine.

U saopštenju se navodi da su na listi zastupljene sve nacionalne zajednice koje žive u Vojvodini, a vođeno je računa o regionalnoj zastupljenosti kao i o zastupljenosti mladih i žena.

Izbori za Skupštinu Vojvodine održavaju se 11. maja, istoga dana kada i vanredni republički i lokalni izbori.

Pokrajinski izbori održavaju se po kombinovanom izbornom sistemu, tako da će 60 poslanika biti izabrano po proprocionalnom, a preostalih 60 po dvokružnom većinskom izbornom sistemu.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE