• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRS optužuje Kandićku za saučesništvo u zločinu

Gordana Pop Lazić (SRS) optužila je Natašu Kandić za saučesništvo u zločinu nad Srbima koji su oteti sa Kosova.

 SRS optužuje Kandićku za saučesništvo u zločinu Izvor: MONDO

Potpredsednica Srpske radikalne stranke Gordana Pop Lazić optužila je direktorku Fonda za humanitarno pravo Natašu Kandić za saučesništvo u zločinu nad Srbima i Romima koji su 1999. oteti sa Kosmeta i prebačeni u severnu Albaniju gde su ubijeni, nakon što su im izvađeni organi.

Na redovnoj konferenciji za novinare SRS, Pop Lazićka je navela da je nekadašnja glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte pisala o tom zločinu u knjizi "Lov, ja i ratni zločini" i dodala da je "Kandićka saučesnik zbog toga što je očigledno za te zločine znala, a o tome ćutala".

"Radikali očekuju da država otvori postupak o tom zločinu, a koji bi trebalo da vodi i ka Nataši Kandić, zbog njenog saučesništva, jer je ona nesumnjivo o svemu tome imala saznanja", rekla je ona.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije formiralo je u petak predmet koji se odnosi na prodaju organa kosovskih Srba nestalih tokom i posle bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, potvrđeno je Tanjugu u Tužilaštvu.

U Tužilaštvu je ukazano da se proveravaju neformalna saznanja do kojih se došlo tokom istraživanja o zločinima koji su na teritoriji pokrajine protiv srpskih civila počinili pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova, da su dva kamiona sa zarobljenim Srbima sa Kosova 1999. prebačena u Albaniju.

U knjizi memoara, koja početkom aprila treba da se pojavi u knjižarama u Italiji, doskorašnja glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte navodi da je to tužilaštvo, tokom istrage o zločinima OVK nad nealbancima, bilo obavešteno da su osobe nestale u sukobima na Kosovu bile žrtve u operaciji krijumčarenja organa.

Pop Lazić je na konferenciji ukazala i da je, posle izvođenja svedoka i dokaza Tužilaštva u Hagu protiv predsednika SRS Vojislava Šešelja, jasno da je to "politički proces u kome mu se sudi samo zbog njegove nacionalne i patriotske politike".

I u protekloj nedelji javnost je mogla jasno da vidi da Tužilaštvo nema ni svedoke ni dokaze protiv Šešelja, rekla je ona i dodala da do sada "nijedan svedok nije izrekao nijednu jedinu optužbu protiv njega".

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE