• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traže sastanak zbog referenduma u RS

Autor SRNA

Deset poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH uputili su poziv Bakiru Izetbegoviću i Denisu Zvizdiću da organizuju sastanak zbog odluke o održavanju referenduma u Republici Srpskoj

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, članovi stranaka sa sjedištem u Federaciji BiH, pozvali su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH da organizuju sastanak sa poslanicima, ministrima i predsjednicima parlamentarnih stranaka zbog odluke o održavanju referenduma u Republici Srpskoj.

Poziv Bakiru Izetbegoviću i Denisu Zvizdiću uputili su Denis Bećirović, Saša Magazinović, Maja Gasal Vražalica, Mirsad Mešić, Mensura Beganović, Damir Bećirović, Šemsudin Mehmedović, Zaim Backović i Jasmin Emrić, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Razgovoru bi trebalo da prisustvuju poslanici Predstavničkog doma, ministri iz Savjeta ministara BiH i predsjednici stranaka koje nisu učestvovale u donošenju, kako je navedeno, antidejtonske i antiustavne odluke o održavanju nelegalnog referenduma u Republici Srpskoj.

"Tražimo da na ovaj razgovor pozovete poslanike, ministre i predsjednike parlamentarnih političkih stranaka /Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Željko Komšić, Dragan Čović, Nermin Nikšić, Sefer Halilović, Ilija Cvitanović i Nermin Ogrešević/ koji nisu učestvovali u donošenju opasne entitetske odluke o rušenju Ustavnog suda BiH i ustavnog poretka BiH, kao i u pokušaju unilateralnog napuštanja Dejtonskog sporazuma", navedeno je u pozivu.

Naveli su da je cilj sastanka sagledavanja "najtežeg i najopasnijeg udara na Dejtonski sporazum i Ustav BiH od njegovog potpisivanja do danas".

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u petak, 15. jula, na posebnom zasjedanju Odluku o raspisivanju referenduma o Danu Republike Srpske.

Pitanje referenduma, koji bi, kako su se sve partije sa sjedištem u Srpskoj usaglasile, trebalo da bude održan 25. septembra, glasi: Da li ste za to da se 9. januar obilježava i proslavlja kao Dan Republike?

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дјуро

Ови нису нормално све им смета ма треба питанје бити да ли смо за отцјеблјенје од педерације

Gz

Ovi iz federacije mogli bi se razdruziti od R. Srpske.

Pero

Ovi poslanici se prave blesavi. Ko ce na miran nacin sprijeciti legalan referendum.

MONDO REPORTAŽE