• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomljanović: Hrvate ne vrijeđa referendum

Autor SRNA

Predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske Tomislav Tomljanović izjavio je danas u Banjaluci da nema povrede vitalnog nacionalnog interesa zbog odluke o raspisivanju referenduma o Danu Republike.

"Nismo osporili ovo pitanje, jer je ustavno pravo da se građani izjasne na referendumu o pitanjima za koja smatraju da su važna", rekao je novinarima Tomljanović, nakon sjednica Kluba Hrvata.

Govoreći o popisu stanovništva u BiH, Tomljanović je rekao da je ovo tehničko pitanje koje će biti verifikovano kada rezultate prihvati Evrostat.


Klub Hrvata razmatrao je akte koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila na 18. i 19. posebnoj sjednici, te na 13. redovnoj sjednici.

Narodna skupština Republike Srpske na 19. posebnoj sjednici, koja je održana 15. jula, donijela je odluku o raspisivanju referenduma o Danu Republike 25. septembra i imenovala Komisiju za njegovo sprovođenje. Poslanici su na 18. posebnoj skupštinskoj sjednici usvojili Zakon o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u Republici Srpskoj - po hitnom postupku.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE