• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NDP: Spomenik podići kod Hrama Hrista Spasitelja

Narodni demokratski pokret zalaže se za podizanje centralnog spomen-obilježja palim borcima Vojske RS i civilima stradalim u odbrambeno-otadžbinskom ratu u kompleksu zgrade Gradske uprave Banjaluka i Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.

U NDP-u smatraju sramotnim prijedlog kandidata SNSD-a, DNS-a i SP-a za gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića da centralno spomen-obilježje bude izgrađeno na Banj brdu.


"Kao da nije dovoljno to što Republika Srpska na izgradnju spomenika palim borcima VRS čeka već 20 godina, Radojičić, sada ponizno i poslušno sprovodeći politiku svoje partije nastavlja da omalovažava i relativizuje srpsku žrtvu u posljednjem ratu, ponovo podstiče ideološke razlike među Srbima i stvara klimu za međunacionalna neslaganja i trvenja", saopštili su iz Gradskog odbora NDP-a Banjaluka.

Iz NDP-a ističu da je Radojičić morao da zna da porodice poginulih boraca VRS, njihovi preživjeli saborci i poštovaoci žele spomenik sa jasno istaknutim nacionalnim-srpskim i vjerskim-pravoslavnim obilježjima i u blizini pravoslavnog hrama kako bi mogli da se obezbijede i ispoštuju svi vjerski običaji kad god za tim neko osjeti potrebu.

U saopštenju se navodi da spomenik sa takvim obilježjima ne može da čini kompleks sa monumentom Antona Augustinčića podignutim 1961. godine u čast krajiškim učesnicima NOB-a svih nacija tokom Drugog svjetskog rata koji su "negirali vjeru i zalagali se za ateističko društvo".

"Dalje insistiranje na stvaranju memorijalnog kompleksa kakav najavljuje Radojičić, dovelo bi do nepotrebnih tenzija i unutar srpskog naroda i među narodima u BiH, budući da SNSD-ov kandidat za gradonačelnika najavljuje čak i proslavu Dana Republike Srpske na Banj brdu, umjesto da se održavanje te svečanosti nastavi u institucijama Srpske", navode iz NDP-a.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

nenad

Cula zaba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu!!!! Sta drugo reci na ovakav komentar izrecen iz usta Dragana Cavica i njegovih poslusnika, koji se trude da na sve moguce nacine pridobiju politicke poene......Gospodine Cavicu!!!! Da imas imalo obraza ti bi se pokrio po usima i cutao bi do besvjesti. Ti se prestavljas kao borac za prava boraca, za prava porodica koji su dali najmilije za nasu RS, i ujedno bi ti i da se predstavis kao jedini koji tacno zna gdje treba da bude spomen obiljezje za pale junake Otadzbinskog rata. Da li mi Srbi treba uopste da trosimo svoje vrijeme da bi slusali tvoju suplju pricu??? Pa ti si Dragane Cavicu svojim zalaganjem ukinuo vojsku RS. Ti si Dragane Cavicu izjavio da je vojska RS pocinila genocid u Srebrenici, i na taj nacin si obiljezio i zigosao sav Srpski narod. Sad pokusavas da operes ruke od proslog vremena. Sram te bilo DRAGANE CAVICU.

MONDO REPORTAŽE