• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija od Rusije traži pomoć za enklave

Vladimir Putin zatražio je od premijera Viktora Zubkova da razmotri pružanje humanitarne pomoći srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji.

 Srbija od Rusije traži pomoć za enklave Izvor: MONDO

"Kada se radi o političkim pitanjima, to je jedna strana problema, a druga su humanitarna. Ako gledamo na probleme humanitarnog karaktera, treba da polazimo od toga da stanovnici enklave treba da se osećaju dobro, bez obzira na njihovu nacionalnost", rekao je ruski predsednik na savetovanju sa kabinetom ministara.

"Ako je potrebna humanitarna pomoć, dajte da to uradimo, ali bez političke obojenosti. Molim vladu da razradi to pitanje", istakao je ruski predsednik.

Šef diplomatije Sergej Lavrov rekao je na savetovanju da se "ovih dana srpska vlada obratila sa molbom Rusiji da pruži humanitarnu pomoć".
"U prvom redu, njih zanimaju medikamenti, medicinska oprema, namirnice sa dužim rokom trajanja i sredstva za higijenu", rekao je Lavrov. "Smatrali smo da je važno da se na tu molbu odazovemo", rekao je ruski ministar inostranih poslova.

On je dodao da je posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, za poslednje dve nedelje pogoršana humanitarna situacija u srpskim enklavama.

Prema njegovim rečima, jednostranu nezavisnost priznalo je oko 30 zemalja, ali je mnogo veći broj saopštio da nema takvu nameru.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE