• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miting u Mitrovici: Prekinuti odnose s Tiranom!

Nekoliko hiljada građana okupilo se na Trgu Šumadija u Mitrovici gde je u podne počeo protest "Stop teroru, ne NATO državi-nezavisnom Kosovu".

 Miting u Mitrovici: Prekinuti odnose s Tiranom! Izvor: MONDO

Kosovski Srbi su u utorak na velikom mitingu u severnoj Kosovskoj Mitrovici zatražili od zvaničnog Beograda da prekine diplomatske odnose sa Albanijom i bojkot hrvatske i slovenačke robe.

Na mitingu pod nazivom "Stop teroru, ne NATO državi-nezavisnom Kosovu", predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović rekao je da traže da se prekinu diplomatski odnosi sa Albanijom, jer se "tamo nalaze masovne grobnice kidnapovanih Srba sa Kosova i Metohije".

Ivanović je zatražio da se na Kosovu i Metohiji u srpske sredine vrate ruske jedinice mirovnih snaga, kao i opozivanje "SOFA sporazuma", odnosno sporazuma o statusu američkih snaga u Srbiji.

On je rekao da, ako se ponovi nasilje na Kosovu, srpske snage bezbednosti treba da se razmeste uz administrativnu liniju sa pokrajinom.

Ivanović je zahvalio našem plivaču Miloradu Čaviću, koji se, kako je rekao, između evropske medalje i celovite Srbije opredelio za celovitu Srbiju.
Na protestu je bilo više hiljada Srba, a protekao je mirno. Na skupu su govorili i dramski umetnik Tihomir Arsić i učenica mitrovičke gimnazije Danica Veličković.

Miting je održan na centralnom gradskom trgu "Šumadija" u severnoj Kosovskoj Mitrovici, u organizaciji Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova.


Prethodno je ispred kapije suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici održan protest radnika pravosudnih organa srpske nacionalnosti.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE